mandag 14. september 2009

Uke 37

Dro ut på fredag som normalt med nesen sydover (hvor ellers). Ut ved Sponvika sjekket vind, og ikke noe seil, motret faktisk helt ned til Fløiholmen før det var mulig å seile. Snakket med Vesla og ble enig om at Kosterhamnen var et bra alternativ over natten. Seilte ned og la oss til ankers, Frida kom også ettervært fra Fredrikstad.. Kvelden var stille med en liten stenkare eller to ombord i Vesla. Lørdag formiddag ble vi enige om å seile nordover, Vesla Og Frida dro den andre veien til Tanum. Vi hadde fin vind nordover, in ved Angeret og seilte opp via Skjærhalden.

Videre mellom holmer og skjær opp mot Ed brygge. Der så vi at det lå to båter som viste seg å være Arcturus og Pamina 2. Ringte dem (de var på sykkeltur) og la oss på Pamina.. Grillet sammen med dem og dro videre opp til Edholmen hvor vi visste at Monica lå.
Der var det mye båt og vi fant oss en plass innimellom de mange. Tok en ankerdram hos oss og var en tur ombord i Monica utover kvelden. Synd med Edholmen marina, de rev for ja, var det fire år siden siden har det ikke skjedd noen ting, synd at ambisjoner skal være større en evne..
Uansett på søndag blåste det en del, 7 til 9 sm, så det gikk ganske fort over til Sponvika før vi motret inn til Halden......................................................

Bildene.: Øverst, en vindstille kveld i solnedgang i Kosterhamnen. I mitten det som en gang var en ganske fin marina men ser nå for jævli ut. Synd.. Nederst.: Møtte seilskuta Gøteborg for en tid siden. Hun er en tro kopi av Gothenburg en skute som gikk i traffik på fjerne østen og eid av det Ostindiskekompaniet fra by med samme navn som båten

Ingen kommentarer: