mandag 12. oktober 2009

Høst

Merkelig hvor mye bedre og lenger en ser nå da høsten er kommet, tørrere luft skal være en årsak. Hva kaller Erik Bye det, "hildringstimen"? En ser liksom på en måte dobbelt. Så Color Viking på god avstand og den virket så merkelig høy. Sjekket Wikipeda og der står det.: Hildring, et optisk fenomen i atmosfæren som inntreffer når det ligger et meget kaldt luftlag nærmest jordoverflaten. Lysstrålene går med en noe større hastighet i den varme luften enn i den kalde, slik at lysets bane krummes noe ned mot jorden. Det fører til at en iakttaker da kan se gjenstander som normalt ligger under horisonten. Er det en særlig skarp grenseflate mellom kald og varm luft, kan lysstrålene reflekteres i den som i et speil. Det er særlig i polarområdene man opplever utpregede h. Jf. luftspeiling.Bildet over har vel liksom ikke noe med Color Line eller hildring å gjøre men høstfargene er iallefall derReiste fra Halden tidlig på fredag (09.10) og plukket opp Kari i Strømstad, som vanlig, fant ut at vi skulle gå ned til Resø og legge oss der for natten. Det var lite vind så vi gikk for motor for å komme frem før mørket pga alle teiner og blåser som ligger overalt. Kom frem og lå oss helt i le ved krana, ble faktisk sittende ute en god stund å bare nyte stillheten..

Lørdag formiddag seilte vi opp til Kostersundet i deilig vær, Frida, Abeline og Kirsti lå der og Magma og Mali var underveis. Var en tur på Strandkanten, før en liten night cup ombord i Magma.

Søndag var det  surt da vi seilte tilbake til Strømstad med madammen, slapp henne av og satte nesen nordover og det gikk faktisk fint å seile men måtte gi meg da jeg passerte Kattholmen.

Gammel og ny bru

Det begynte å dryppe litt men det ga seg heldigvis. Begynte såvidt å mørkne da jeg passerte Svinesund broene i god motstrøm, og da jeg kom opp til lykta på Knivsøyholmene var det mørkt.

Er ikke lett å få til et godt bilde i mørket, men prøvde, over Knivsøyhlm og under et kabellegging skip lå for lasting på Nexans.

 På Nexans lå et stort skip og lastet kabel, ikke rart at det er dyrt med kabellegging når en båt ligger gjerne over en uke bare for å laste. Er vel ikke få kroner for driften av et skip pr døgn pluss kabellaging og legging og enda mer pluss :)

Men uansett jeg kom meg inn til Halden og plassen min og fortøyde kl syv.

PS.Er spådd et stort høytrykk underveis

Ingen kommentarer: