mandag 16. november 2009

Mitt i november

Er torsdag (12/11) og jeg setter som vanlig kursen mot sydligere breddegrader, Strømsatd/Koster. Har vinden i baken så jeg setter seil ut Ringdalsfjorden, veldig lite fremdrift og jeg ser kraftige virvler under gamlebrua som det blir når utgående og ingående vann ser hvem som er sterkest. Velger å starte motor for å motre forbi, gjør så og gir gass og båten stopper opp gir mer gass og jeg begynner å seile baklengs?????

Finner fort ut at det er noe galt med gassrelaget, så jeg må bruke seil for å komme gjennom strømmen og det går heldigvis bra. Får koblet vekk gearwire på gearet så jeg får den i gear forover, ringer "guttebutikken" og de tror de kan hjelpe så det blir motorseiling til Strømstad og er nede kl 16. Forresten ikke morsomt å legge til kai alene uten motor til å hjelpe til, heldigvis var det blitt vindstille. Flaut å si det for visse firmaer her hjemme på berget, de hadde ikke originaldel men fant en løsning som er minst like god. En mann holdt på i en snau time med litt holde hjelp av en annen på slutten, og prisen???? Prisen på delen sto der, kr 145 og så skulle han ha for ca en time som han sa men det kan umulig stemme. Totalt den nette sum av 420 Sek. Prøv den her hjemme og vær samtidig blid og medelsom. Nok om det jæ... gearet.

Fredagen kom og jeg brukte den til å handle og vente på min bedre halvdel, kom kl 3 og vi satte seil i fin vind ned til Ramsø, hadde igjen ca 1nm, det begynte å snø, hadde igjen 1/2nm, så ikke øya for snødrev. Men jeg har et waypoint så vi fant inn til moloen og fikk lagt til kai.Boline i årets første snøvær.

Snøen var borte på lørdag og det var blitt 9 grader varmt, så etter frokost begynte det å regne så jeg tok på regnklær og begynte å vaske båt for den så helt ille ut, egentlig fint å vaske i lett regn.

Kom også tre treskøyter utpå eftan fra Isegran.

Søndag hadde det frisknet, så da vi seilte tilbake for å levere Kari hadde vi 10 til 12 sm i rumpa, så det ble en fin seilas de 8 milene tilbake. Kari kom med en kommentar på veien inn "egentlig er det helt deilig på sjøen nå, bare en har ordentlige klær". Og det har vi.  Jeg skulle videre nord og dro for genoa opp forbi "Alaska" gjennom Herfølrenna, var inne i havna på Skjærhalden og gjorde et varv der for å titte på "livet"

Skjærhalden i sol den15/11 2009.

Turnet rundt og seilte opp på vestsiden av Nordre Sandøy og krysset kursen til skøytene fra Ramsø rett på utsiden av Tordenskjold og hadde fin vind helt inn til og forbi Sponvika. Startet og kom inn til Halden ca.     kl 17. Det var iallefall blitt mørkt.

På vei inn til Skjærhalden, fin vind og deilig på sjøen.1 kommentar:

kariogjon sa...

Må si, jeg savner ikke båtlivet. Brrrr. Synes nok heller snø og kulde kombineres bedre med peisild og en god bok.