søndag 28. februar 2010

28 Februar

Davs, som danskene sier, god dag. Ja, idag er det den siste dag i vinteren 2009/2010, så får vi bare håpe at det også stemmer værmessig (temperatur). Det har faktisk gått ganske hardt utover isen et par dager nå. Det har jo vært en del regn nå og temp rett over 0.


Men det er ikke overalt, Kari fikk en telefon fra Askim i dag tidlig og der hadde det ramlet ned nesten en halv meter våt snø i går og i natt, så  jeg foreslo og stoppe en med traktor for å få skuffet vekk det værste.
Har som sagt kjøpt en iphone og jøss det er jo rene datamaskinen/mirakelmaskinen og det er hundrevis av forskjellige "applications" som en kan laste ned gratis eller kjøpe for en billig penge. Lastet foreksempel ned et Navionics sjøkart som tar med Skagerak,øst og vestkysten av Danmark og nord i Tyskland og pris? Jo 279 kroner, i butikk må du godt over 2000. AIS ship finder koster kr 6, Svensk kystvær fra SMHI og Yr er gratis og du kan hente ned tidevannstabeller og forskjellige til navigasjon om innterssen går den veien. Og det beste av alt det går an å ringe med den :). Sende og lese mail går med et tastetrykk. Yes you name it, det er utrolig så mye en kan gjøre med den, og jeg skal vel plage en ung dame i østbygda litt når jeg ikke helt henger med i svingene.
Dagen idag
Historie
1935 – Nylon blir oppdaget av Wallace Carothers
1971 – Liechtensteins mannlige velgere forkaster ved en folkeavstemning et forslag om å gi kvinner stemmerett
1986 – Den svenske statsministeren Olof Palme blir myrdet
Født
1873 – William McMaster Murdoch, førstestyrmann på luksus-skipet Titanic
1942 – Brian Jones, britisk musiker (The_Rolling_Stones) (d. 1969)
Døde
1986 – Olof Palme, svensk statsminister
Ingen kommentarer: