søndag 25. april 2010

25 April

Så er det "skrivemaskinen" fatt igjen.
Søndag kveld og det har klarnet opp etter litt duskregn tidligere idag.
Går vel noen dager tilbake til fredag da det endelig skjedde, er ikke sikker men ca den 28 februar sank det en ganske pen spjærøykrysser langs kai her i Halden.


Og den er vel ikke mye pen akkurat nå etter måneder under vann, uff tenker bare på det maskinmessige og elektriske, men trutna må den vel ha gjort :-) . Kanskje litt stygt.
Men tilbake til det vi stort sett syssler med, koseseiling. Det var spådd en del ugunstig vind på fredagen men vi bestemte oss for å prøve og det gikk faktisk i 5 til 7 ms på kryss ned til N Hallsø men der døde vinden og vi motret ned til Kostersundet og la oss til brygge for natten


Ikke til kai, men Kostersundet


På lørdag var Smhi klar med syd og sydvest så vi forhalte til Kosterhamnen og la oss til ankers der, jollet i land og gikk tur til ICA for årets første uteis og kaffe i deilig sol (vi satt i le for vinden var sur).
Søndagen ble vel stort sett brukt til å seile sakte hjemmover via Skjærhalden og inn til Sponvika før det døde helt ut, litt småsurt og småvått men en fin dag, så nå venter vi allerede på neste helg.


Kosterhamnen i fjor.
Litt om idag
Historie
1783 – Brødrene Montgolfier flyr sin første varmluftsballong
1808 – Slaget ved Trangen, et militært slag mellom norske og svenske styrker, under krigen med Sverige 1808-1809.
1982 – Falklandskrigen: Britiske styrker går i land og tar tilbake Syd-Georgia.
Født
1874 – Guglielmo Marconi, italiensk fysiker og ingeniør (d. 1937)
1917 – Ella Fitzgerald, amerikansk jazzmusiker (d. 1996)
1940 – Al Pacino, amerikansk skuespiller
1945 – Björn Ulvaeus, svensk musiker
1947 – Johan Cruyff, nederlandsk fotballspiller

Helligdag
New Zealand og Australia har fra 1921 feiret Anzac Day til minne om egne borgere som har dødt i krig, og for å hedre dem som har vendt tilbake i live.

Ingen kommentarer: