mandag 12. april 2010

Fra helgen

 Gikk ut fra Halden fredag efta da Kari kom, måtte dytte vekk noe sørpe/is. Det var vel det siste for denne sesongen. Hadde dårlig med diesel og bedre ble det jo av ikke noe vind så det ble for motor ned til Herføl og fyllte opp, kr 9,09 pr/liter. I Halden var det 8,45. En lærer vist aldri.


Første gang jeg har sett en sel ligge på fjellet, dobbelklikk for større


Men heldigvis var det kommet litt vind så vi fikk seilt  videre og vi gikk inn mot Strømstad og inn bak N-Øddø og la oss på bøye for natten. Ble faktisk litt vind tidlig på morningen så jeg våknet av bevegelsene, uvant å ligge på "sleng". Fant ut at vi sskulle ta Hvaler natt til søndag pga tidlig hjem. Men vi seilte over til Kostersundet og hilste på Abeline og Kirsti, før det desverre måtte motres over til Skjærhalden området.


Er ikke stygt med masse sten, tatt fra, ja gjett!
Var meldt nordlige vinder så vi håpet at "plassen vår" var ledig og det var den.
Nok et smultronstelle som heter Br..t.s...a og ligger N 59.02 E 011.04.
Sier ikke mer


Her ligger vi fortøyd longside.
Her ble det årets første grilling og litt god drikke attåt, en koz kveld.
Oppe tidlig på søndag, mor skal på jobb. Var inne kl ett og Kari dro på jobb. Jeg fyllte vann hentet jolla og tuslet ut igjen, været var jo nydelig. Det ble seil fra Sponvika og hele veien ned til Ramsø hvor jeg la meg for natten, det hadde vært en deilig dag.
Så er vi tilbake på mandagen oppe til soloppgangen 0 grader men vakkert, der jeg tuslet avgårde i tre knop sydover med kurs mot Hamburgsund
Her er skipperens "plotter" kart,passer og linjal.
Kom frem klokken 2, liker meg her rolig og fin havn, nærme til butikk og fint å gå tur-
Så får vi vel bare se hva morgendagen vil bringe.
 
Hamburgø i kveldsssol i kveld.
 Litt om dagen i dag
Historie
1815 – Vulkanen Tambora på Indonesia har et utbrudd som krever 92 000 menneskeliv og forårsaker året uten sommer det påfølgende året.
1961 – Sovjetiske Jurij Gagarin i romkapselen Vostok 1 gjennomfører ett jordomløp, og blir det første menneske i verdensrommet
1981 – NASAs første romferge, Columbia, blir skutt opp for første gang.

Født
1577 – Christian IV, konge av Danmark og Norge (d. 1648)
1947 – David Letterman, programleder, komiker og TV-produsent
Døde
1945 – Franklin Delano Roosevelt, amerikansk jurist og politiker, og USAs president (1933–45) (f. 1882)
1981 – Joe Louis, amerikansk bokser (f. 1914)


1 kommentar:

ragnhildangelica sa...

Ja, henter litt inspirasjon fra forskjellige blogger vet du! Meeen de nye fartsdumpene her fuker veldig bra. Det er sikkert 10 bunn-panner som har gått her nå, og da kanskje de lærer?? Skjønner ikke at folk kan kjøre så fort gjennom her. De vet jo ikke om det er unger, katter eller gamle damer i veien! Katten vår ble ihjelkjørt f.eks. Lå stein død i veien-hadde en momentant død, så personen som kjørte på må ha treffi hardt!