tirsdag 22. juni 2010

22. Juni

Underveis med ferie.
Kari kom rett til Strømstad etter jobb fredag (18/6), jeg hadde handlet ferdig og fyllt opp for ferie.
Det blåste ganske friskt og fint i forhold til å komme seg sydover. Ned Kosterfjorden og egentlig uten mål bare holde det gående lengst mulig uten motor. Det gikk jo helt fint til vi var på høyde med Bramskjær, men der tok det slutt og vi motret inn til Gluppø spiste reker og koste oss. Trip 27,9 nm
Gluppø i kveldsol
Våknet klokka to på natta og vinden var kommet tilbake for fullt, det blåste såpass at SXK bøya vi hang i dro seg under vann på det værste, målte kastene på 17 ms så søvnen ble deretter den natten.
Lørdagen fortsatte med en del nordavind så vi satte seil videre syd til Sotekanalen.
Marstrand. Skal vist ha tilhørt en religiøs orden.
Fortsatte etter og fikk "Monica" på vhf og vi avtalte å møtes i Marstrand for natten og kom frem ca kl syv etter en lang dag i fin vind, men desverre masser av regnbyger. Trip 52,4 nm
Fra Carlsten festning. Utbygget tilvenstre er faktisk en "dass". I Rampelyset :-)
Gikk oss en lang tur sammen og tok et par utepils før vi køyet.
Søndag morgen, avgang Danmark.
Ut Albrecht kanal og seilte ned til Rørø og ut ved Hyppeln og satte kurs for Østerbyhavn på Læsø.
Blåste jevnt og trutt og vi holdt en snitt på 5,4 knop og var fremme kl 18 etter 40,8 nm.
Tok oss en tur på Havnekafeen og spiste et lett måltid og fikk en hof og en lille før vi kveilet oss.
Mandag ble det ferske rundstykker og det er nam og en får kjøpt revet pepperrot som er veldig godt som smakstillsetting på brødskiva til og med servelaten blir god da.
Solnedgang Marstrand
Men uansett vi skulle videre og det ble en alldeles deilig dag i sol og perfekte forhold, foruten motoren opp til Nordre Rønner bare skled vi for seil i fin vestavind sydover mens Roy (autopiloten) jobbet. Satt og tittet på kysten og passerte Sæby, Voerså og Asså for vi ankom Hou på ettermiddagen og der måtte vi jo ut å gå en tur igjen og endte opp på den lokale lille pub. Hvem pub hjemme matcher 6 x 0,33 pils og 6 x 2cl snaps for den nette sum av 292 Dkr som vel tilsvarer 320 norske. Uansett trip denne dag 34,4 nm.
Så er vi kommet til dagens dato den 22 hvor vi seilte videre sydover i ganske frisk  vestlig vind, var oppe i 10 til 11 ms i perioder og det er ikke ofte vi ser 8 tallet på fartsmåleren men det var ganske ofte idag.
Forlot Hou ganske nøyaktig klokka 10 og kom inn moloen her i Grenå kl 17. Det er en trip på 46 nautiske unnagjort på syv timer tilsier snitt på 6,5 knop
 
Et lite hjørne av havnen i Grenå
Har vært en overskyet dag og tempen ikke mer en 14 grader men det er meldt bedre i morgen og da går ferden videre. Kommer tilbake.

1 kommentar:

kariogjon sa...

Höres flott ut. Og hvor er målet?