tirsdag 6. juli 2010

Det bles.

God efta.
Godt en er på østkysten av Jylland for nå har vinden holdt seg jevnt mellom 9 og 13 i to døgn så selvom Danmark er flatt kan en jo gå nærme kysten så har en ikke noe sjø av noe størelse. Bare en passer seg for enkelte sandbanker.

5/7 Bønnerup - Hou 34,3 nm

Sov som noen stokker og var ikke oppe før kl 10,deilig og, spiste frokost og slapp tau. Solen stekte og det var null vind til børjan men etter en kort time kom den fra vnv og det som var spådd vsv. Tok ikke lang tiden før den var oppe i 10 sm så det ble en hard kryss for rev opp mot Hals men vi måtte falle av litt og endte i Hou ca. kl 5 på eftan. Rart med det for en har liksom hatt denne "havnen for seg selv" de gangene vi har vært her, noen svensker har det allti vært men nå lå det 8 norske også. Er faktisk de første vi har sett siden Østerby foruten tre motorbåter en på vei inn til Marstal og to utenfor Årøsund.

Tok en tur på den lokale "brune" og traff venninden vår og tok et par pils før vi tuslet ombord.

6/7 Hou - Fredrikshavn.

Havnekontor, iskiosk og restaurant i Fredrikshavn gjestehavn.
Tok igjen for igår og var oppe kl 7. Dro på meg ryggsekken og gikk på Brugsen (Coop) og frokosten sto klar da handleturen var over. Fant ut at det var Genoa vind og det var det. Gikk nordover i 7 til 8 knop (litt medstrøm må innrømmes). Passerte raskt Aaså, Voerså og Sæby før vi kunne ta inn seilet og tusle inn i havnen her oppe i Fredrikshavn gjestehavn som ligger litt syd for selve byen og det er nok mulig grunnen for at det er godt om plass og lite gjestebåter selv om de har kafe`, dusjer og vaskemaskiner, men det er ca to km inn til byen som sagt. Passet forresten med lunsj da vi kom og vi tok oss hvert vårt stjerneskudd, pannert flyndre med reker nam nam, og da måtte vi jo også ha dessert og det ble kjeks med fire kuler og softis på toppen, hysj vil ikke høre noe om fetende for det er gøtt.
Nå ikveld blir det vel tv titting også Holland vs Uruguay kan bli artig


Ingen kommentarer: