torsdag 8. juli 2010

Sverige

God efta.

7/7.Fredrikshavn - Østerby 21 nm.

Blåste fortsatt ganske bra på onsdag morgenen men vi ble enige om at vestavind og å seile østsydøst ikke var noen dårlig kombinasjon. Kurs for Nordre Rønner før en la kursen noen grader lenger syd og lenset fint unna helt til moloen i Østerby. Vi møtte veldig mange på vei mot Jylland så havnen var halvfull da vi kom frem, men den fylte seg ganske fort utover eftan og kvelden.

Typisk Dansk dette er på Læsø.
Vi handlet litt god mat typisk dansk mat som vi ikke får hjemme, gikk en tur og tittet på båter og fikk vel bekreftet at Østerby er først og fremst en svenskehavn. Telte en hollender fire tyskere 12 norske noen danske tipper åtti prosent hadde blågult flagg.

Kun en liten del av Østerby havn.
Var på fullsatt pub og så Spania slå Tyskland i semifinalen før vi kveilet oss for kvelden.

8/7 Østerby - Bratten havn (Styrsø) 30 nm.

Oppe i åttetiden spiste frokost ryddet og slapp fortøyninger. Motret ut til "engelskmannen" før vi satte seil og så begynte det å regne, vinden var heldigvis sydvest så vi hadde vind og regn i ryggen og det lenset ganske bra unna så det var ikke så værst. Det rare er at det samme skjedde ifjor da vi også dro til Styrsø, pøsregn hele dagen.Vi kom da frem etterhvert til Bratten som den lille havnen heter. Det går tett med ferjer inn til Langedrag(Gøteborg) hele dagen og i fjor kom Kari og lurte på om Systembolaget hadde ferjeselskap, det sto jo det på fergene???? Liten lesefeil de eies av styrsøbolaget, :-)

I kveld blir det nok en stille ombordkveld  været frister ikke til tur, det regner fortsatt.

Muligens Marstrand i morgen foregår vm i matchracing der oppe.

Ingen kommentarer: