tirsdag 10. august 2010

10 August

Uff som tiden flyr, var inne i Strømstad på fredagen og hentet Kari og fikk avtalt lån av privat  bryggeplass mens jeg hentet/leverte henne. Som vanlig ble det sydover en bit ned til Kalvøn/Lindøn og la oss på "Vesla" nesten som vanlig :-). Brukte fredagskvelden til å ligge på rygg ute i cocpiten med å prøve å finne forskjellige stjernebilder. Det begynner å bli mørkt nok tidlig nok så det går an å se.
Lørdag dro vi oss litt nordover og la oss i le av Saltø for det var spådd nordlige vinder og der er det da fint i le av skogen. Rodde en tur i land og gikk tur opp til kiosken for en is, nam. Fikk også plukket noen få blåbær på tilbakeveien. Skal vist være en meget spesiell furuskog på Saltø.
Søndag kom og Kari for hjem og jeg seilte ut igjen og ankret opp som på fredag.
"Abeline" kom også etterhvert.
Mandag dukket opp og været var strålende, vestlig bris så det var fin seilvind sydover så det gikk fort ned til Hamburgsund hvor vi fortøyde på "øya"
Tok fergen over for å handle, avgang hvert 15. min. så det er aldri lang ventetid. Til å med gratis, skulle vært Norge det. I Sverige sier loven at ved forlengelse av vei, ferge her, skal det ikke belastes gebyr, altså gratis.
Det ble faktisk to turer over og den andre gikk vi en tur på "fiket" og skeia ut litt med en deilig tre kuler is med softis på toppen, fetende neida ikke når det er en sjelden gang iblandt, men gøtt, JAAAAAA.
Tirsdag, idag, kom etterhvert og vindmeldingene stemte så vi bestemte oss for å seile nordover til "norskebukta " og det tok ikke lang tiden for vinden var frisk.
Har sitti i cocpiten nå ikveld og sett på trafikken og den er faktisk fortsatt ganske stor, det er nok mange som har litt sen ferie, bare her i bukta ligger det elleve båter på sleng.


Ingen kommentarer: