mandag 23. august 2010

Mandag

Om jeg skal ha ny båt noen gang skal den males matt grå, tenkte å være flink idag og vaske.
Hadde sett at det var litt striper her og der men at jeg omtrent måtte bruke øks, kanskje litt drøyt, for å fgå de vekk trodde jeg ikke. Er ikke store båten men det tok fire timer.......


Her har vi noen bilder av mine nærmeste naboer, sjøbodene på lekterbrygga som skulle rives for en del år siden. Det rare var at et enerådende arbeiderparti i Halden ville rive men "dronningen" Gro reddet dem.
 


Fant forresten en nettside av en eller annen kverulant som syntes det var trist at de ble vernet og at det var lov til å ha partytelt og plastbåter innenfor en avstand av hundre meter????????
Er vel kanskje bedre at noen har næring i byggene en at de bare forfaller. Ser jeg ikke feil står det også en bil parkert og fler står bak bygningene vær dag. Hva med å sperre av hele gjestehavna også for det er ikke hundre meter over til andre siden der Thon Hotell og div andre nye bygg har kommet opp. :-)
Men uansett vasket fikk jeg og nå kan vi vente på mer regn og mye vind som er spådd det kommende døgnet. Og forresten, tror nok jeg greier en skål med koldskål og kammerjunkere i dag og, god kveld.


Litt om denne dato

Historie

1572 – Bartolomeusnatten: Natten mellom 23. og 24. august myrdes 12 000 Hugenotter i Paris.

1939 – Molotov-Ribbentrop-pakten som delte Europa mellom Hitlers Tyskland og Stalins Sovjet ble undertegnet.

1944 – Store deler av Vardø og Vadsø utraderes i sovjetiske bombeangrep.

1989 – Den syngende revolusjonen: To millioner mennesker fra Estland, Latvia og Litauen stod og holdt hverandre i hendene i en 600 km ubrutt lenke langs hovedveien fra Vilnius til Tallinn (Den Baltiske Veien).

Født

686 – Karl Martell, frankernes rikshovmester

1911 – Birger Ruud, norsk skihopper (d. 1998) The Who

1947 – Terje Rypdal, norsk jazzmusiker1947 – Keith Moon, britisk musiker (d. 1978)

Døde

1103 – Kong Magnus Berrføtt, falt i hærferd i Ulster (f. 1073)

Ingen kommentarer: