mandag 20. september 2010

Helgen over

Sitter og funderer over alle "spesialister" og forskere som skal utale seg over et valgresultat. Var jo valg i Sverige igår og ingen fikk flertall av de to såkalte blokkene og så er det et såkalt rasistisk parti som sitter på vippen som ingen vil ha noe med å gjøre, det er jo så forferdelig sies det at sådanne mennesker får stemmer under et valg med deres innstillinger til bla. innvandrere. Er ikke leksa kjent fra her hjemme. Kunne det ikke være en tanke å ta dem med så at de blir delvis kneblet, istedenfor som her til lands at de bare vokser seg større og større på at de kan utale seg som det passer og ikke behøver å stå til ansvar. For jeg tror neppe Fremskrittspartiet hadde hatt mange stemmer igjen etter en periode med maktdeling med et par andre partier. Eller motsatt???      Nei ikke politikk Bjørn, du bare hisser deg opp -:)


Bedre en politikk.
Var ankomst til Karholmen torsdag kveld med div godsaker fra Børkes bakeri og en aldri så liten stenkare attåt, itte så ille det se.
Fredag morgen tutlet jeg inn til Elektriskastaden for å vente på ho mor, hadde god tid så jeg tok med meg kaneraet og tok en liten vandring rundt i staden.
Bildene over er også en del av denne byen som få har sett der vi strener mellom systembolag og billig bacon på våre vanlige stressrunder.
På lørdag ble det en bit sydover til andre enden av Kosterfjorden og inn til Resø hvor vi traff kaptein Sande i sin "nye" Dream On" Koselig havn Resø, intim på en måte der en ligger bak fjellet som kveler det meste av vind fra syd via vest til nord, og nær til fin natur er det også så det er fint å gå tur der.
En blid skipper i sin nye drøm.


Resø havn, Dream On og Boline ligger under fjellet.
Og jeg må vel heller ikke glemme at min lille kjære Kari fyllte år på denne samme lørdag, det ble en stille og rolig feiring over hos naboen.
Søndag kom med et strålende vær så vi var nesten lei å reise nordover igjen, det var shorts vær i cocpiten. Men desverre vi måtte,så vi rullet oss hjemover i store dønninger.
 Sa farvel til min lille due og fortøyde i bøya mi igjen og fikk besøk av "Vesla" utpå eftan, og vi satt og løste verdensproblemer før vi tok en tidlig kveld. Ingen av oss måtte jo hjem til mandagen.
Homlungen (ikke stavefeil), rett ved Skjærhalden.
Skjedd idag
Historie
1633 – Bybrann i Stavanger
1893 - New Zealand innfører stemmerett for kvinner som første land i verden.
Født
1920Rolf Kirkvaag, norsk programleder (d. 2003)
1934Sophia Loren, italiensk skuespillerinne
1937Monica Zetterlund, svensk sanger (d. 2005)
Døde
1957 – Jean Sibelius, finsk komponist
1996 – Max Manus, norsk motstandsmann (f. 1914)
2005 – Simon Wiesenthal, nazi-jeger
Ingen kommentarer: