søndag 12. september 2010

Søndag kveld

Dagene blir borte, nok en helg er over. Det blir tidligere mørkt for det er høst og solen tar en mer og mer sydlig bane. Båtlivet har også nesten opphørt. nesten ikke en båt å se lenger utpå og underveis, de få som har forlatt hjemmhavnen, strener avgårde til en ny havn og stuper i land med el kontakten omtrent før en har fått fortøyd båten, ja ja lykke til for det er fortsatt helt skjønt ute blant holmer og skjær eller på sleng.
Fam. Svane.
Jeg var ute på torsdag og i Strømstad og handlet litt mat og diverse og kikket litt på livet i byen.
Har vært på utkikk etter lamper til båten, bryteren har røket på to av dem. Har prøvd i flere butikker her hjemme men nei de har ikke den typen og en annen ville ikke bestille før til våren???????
Så jeg tok en tur innom Robert hos Båt og Motor på Torskholmen med en av de defekte lampene for å prøve der og.. Mannen tok frem noen kataloger fra diverse utstyrsleverandører, og se der ja, han fant lampen, fant telefonnummeret og ringte. Svaret var at de ville ha dem i butikken til uken. Hvorfor kan ikke den samme servicen være tilgjengelig her på berget????
Stille dag i Strømstad
Kari skulle komme til Grimsøy så det ble fulle seil nordover i fin vind, tok ikke mer en tre timer så det er ganske bra. Mor hoppet ombord med bla en stor kjele fårikål og det er jo ikke å forakte. Satte kursen sydover igjen og bestemte oss for Skjærhalden, Kari hadde ikke vært der før iår, kom ned fortøyde betalte avgift og glodde på tv til vi la oss i ellevetiden. Oppe ganske tidlig på lørdag og gikk oss en tur og tittet og handlet litt før vi slapp fortøyninger og tuslet ut av havna.. Ned til Homlungen, vest forbi Viker og opp forbi Åkerøy med festning og opp gjennom Skjelsbusundet og rundet Spjærøy på nordsiden.
La mange fint belligende hytter.......
....og også pene sådanne oppover i Skjelsbusundet.
Deretter gikk det ned til sydenden av Tjeldsholmen før det gikk østover på nordsiden av Kirkøy og ned til Stavsengkilen hvor vi ankret opp i fem tiden etter en fin dag under seil, litt duskregn på slutten, men pytt varmeren gikk og en liten stenkare attåt var livet bare herlig.
Etterpå ble det kveld nummer to med fårikål, nesten bedre en igår. Litt lesing og avslapping og en tidlig kveld, utrolig hvor trett en blir av en hel dag ute i naturen. Det blåste ganske frisk selv om vi lå i le for vindretningen så jeg var oppe et par ganger og sjekket om vi lå der vi skulle noe vi gjorde. En annen som lå der måtte opp og kjøre i femtiden i dag tidlig pga dårlig ankerfeste.
Okke som søndag kom og vi selte på og seilte for genoa inn til Grimsøy med Kari og jeg ut igjen og krysset meg sydover en bit før jeg kunne gå over til Sponvika og motre inn til Halden. Og snipp snapp snute så var denne helg ute.
Litt om idag
Historie
1943 – Mussolini befris av tyske kommandosoldater
2007 – Etiopia bruker den etiopiske kalender og feiret derfor overgangen til år 2000 syv år etter resten av verden natt til 12. september.
Født
1897 – Irène Joliot-Curie, fransk kjemiker (d. 1956)
1913 – Jesse Owens, amerikansk friidrettsutøver (d. 1980)
1930 – Gunder Gundersen, norsk kombinertløper (d. 2005)
Døde
1977 – Steve Biko, sørafrikansk borgerrettighetsforkjemper (f. 1946)
1992 – Anthony Perkins, amerikansk skuespiller (f. 1932)
1993 – Raymond Burr, amerikansk skuespiller (f. 1917) Hvem gammel nok husker ikke Perry Mason
2003 – Johnny Cash, amerikansk musiker. Hans siste.: Hurt (You Tube) 

Ingen kommentarer: