torsdag 2. september 2010

Vinden bestemmer-

Våknet mandag morgen bak den meget omtalte holmen, hørte på smhi og de fortalte at vinden skulle forbli nordøst hele dagen. Så jeg selte på og stakk sydover i Kosterfjorden, fin vind og været var fint med sol.
Det gikk faktisk så bra at jeg nesten kunne seile opp i en ny bøye i Gluppø, men det hadde vel blitt komiaften tenker jeg så det ble motor de siste par hundre meter.
Gluppø i kveldsol
Det er blitt høst, iallefall temperaturmessig, så varmeren blir startet ganske tidlig på eftan for å hoplde på lunken i båten og slår den av ved køyetid. Varmen kommer forresten fra en Webasto 3500kw som jeg montete høsten 2004 og den har gitt oss mange koselige kvelder, mens det har vært kaldt ute. Som bla annet julen 2005, vi gikk ut på 2.dag og la oss på Ramsø. Hadde reker og hvitvin om kvelden og koste oss verre, hadde neppe gått uten den omtalte varmeren.
Fra Ramsø men i 2008.
Tirsdag ble det spådd sydøst, og det stemte jammen, så da gikk turen nordover igjen. Ikke så mye vind som dagen før men jeg fortøyde da til slutt på Skjærhalden etter 6 timer og 30 nautiske. Prøvde til og med å få betalt havneavgift men nei ingen automat. Så heller ingen dårlig samvittighet.
Onsdag kom og var oppe tidlig. Hadde funnet ut at det var fotografiapparat og få kjøpt til nedsatt pris.
Klokken 9.15 gikk rute nr.6 fra Skjærhalden til Oslo, men hoppet av i Fredrikstad og raste bort til Japanphoto men de var utsolgt. Expert hadde også tilbud, men på Rolvsøy og dit kom jo ikke jeg???
Amatør fant jeg ut, Glommaringen går hvert kvarter hele dagen og den stoppet bare noen meter unna, så vips var jeg eier av et nytt Cannon EOS1000D. Opp til bussholdeplassen igjen og en time etterpå var jeg tilbake på Skjærhalden igjen. Slett ikke dårlig kollektivtilbud  i det området. Handlet litt mat før jeg slapp fortøyninger og seilte bort til Brattestø og la meg der for natten.
Torsdag morgen kom og jeg oppe klokken 6, det blåste mye og det nappet i fortøyningene så jeg kokte kaffe og dro avgårde i retning Halden. Fikk seilt til Gravningsundet men derifra og inn ble det motor. Var ferdig til kai før klokken elleve. Ja det har vært en fin uke værmessig så får vi bare håpe at helgen blir likeså for Kari sin del hun kommer jo imorgen.  
Sponvikskansen idag.
Denne dato
1945 – Japans underskrivelse av kapitulasjonserklæringen. Andre verdenskrigs offisielle slutt.
1964 – Terje Pedersen setter verdensrekord i spydkast med 91,72 meter på Bislett stadion i Oslo. Dette er verdens første kast over 90 meter og en forbedring av Pedersens egen verdensrekord med hele 4,60 meter.
Født
1946 – Billy Preston, amerikansk musiker (d. 2006)
1949 – Knut Borge, norsk programleder, journalist, komiker og forfatter
1960 – Kristin Halvorsen, norsk politiker
1966 – Fredrik Skavlan, journalist og programleder
Døde
1973 – J.R.R. Tolkien, britisk forfatter. (f. 1892)
2008 – Andreas Cappelen, norsk politiker og jurist (f. 1915)

1 kommentar:

kariogjon sa...

Grattis med nytt kamera!