tirsdag 30. november 2010

Kalde innland

Gradestokken viser 12 røde og jeg har hatt en runde i Askim, ble litt stressa med ting jeg skulle rekke så en liten hilsen til Sollia om du leser dette, unnskyld jeg burde ha kommet innom.
Likevel mens jeg hadde en time til en avtale var jeg oppom Solbergfoss og der var det jammen begynt å fryse, trodde det var såpass med strøm der at det ikke ville skje, men så hadde.
Solbergfoss mot nord retning Øyern...............


........... og selve kraftverket før solen får tak
Kulden setter spor fler plasser, på vei hjem dro jeg innom på Sørlifeltet for å fylle propan men overgangen til min type flaske rett og slett frøys så jeg fikk ikke fyllt så det måtte tines så han skulle prøve i morgen igjen.
Så nå er jeg hjemme igjen etter litt handling fått meg litt mat og ser endelig gradestokken passerer 22 grtader ombord så det begynner å hjelpe igjen, enkelte slanger avløp hadde frosset men de har tint etterhvert.
Sitter forresten her og skriver og tv står på, og så akkurat Jensegutten, han er vel statsminister tror jeg, men jeg lurer på om hodet hans er festet på en spesiell måte, det detter jo nesten av i vinglingen mens han prøver å understreke alle sine viktige poenger. Merkelig fyr.


Litt om lovens lange arm over og under (StormP)


Utover det blir det vel ut å hakke litt is igjen i morgen, anlegget er akkurat likt men det fryser lettere enn sist vinter, er vannet kaldere mon tro? Men det er jo bare tre til fire måneder til en kan vente at isen vil forsvinne, jada hvem tror på global oppvarming. Ifølge meteorologisk er snitt tempen i november minus 1,6.
Og da måtte vi tilbake til forrige århundre (da høres det verre ut) og seksti tallet for å finne det samme.
Ha en god kveld.
Historie
1700 – Store nordiske krig: Slaget ved Narva – Kong Karl XII av Sverige bekjemper Peter I av Russlands armé.


1872 – Den første landskampen i fotball i historien blir spilt mellomSkottland og England på Hamilton Crescent. Kampen ender 0–0.

1 kommentar:

kariogjon sa...

Heldig du som røde grader. Her hos oss er det bare de kalde blå.