lørdag 27. november 2010

Snart vinter

Bare for å si det, novenber er en høstmåned. Men om en skal bruke gradestokken skulle en tro det var mittvinters. Skriver tempen hver dag mellom åtte og ni på morran og da får jeg en snittemperatur som ligger rett under null grader. Så vi har vært i aksjon og fått opp bobleanlegget rundt båtene.
Det pipler og bobler rundt båtene.


At isen ikke har kommet før skyldes ene og alene at det har vært og er nordavind og den blåser overflatevannet vekk som holder minus og varmere kommer opp. Men onsdag ettermiddag kom snerken og torsdag morgen var vi innefrosset for vinteren. Siste båt som forlot havnen må vel være Hako av Koppervik som hadde vært inne og lastet korn.
Hako brøyter seg ut av havnen, som sistemann i vinter????


Så da blir det jo stille og rolige dager i Halden et stykke fremover, mars måned kansskje??? Da skal det nok krible ganske bra tenker jeg. Så nå blir det nærmeste en kommer og følge med på diverse nettsider isteden.
Dette er vel det vi frelste drømmer om.


Men egentlig er det vel like bra å ligge i havn et par tre måneder, fikk en telefon av Magnar i formiddag. Han hadde hentet båten etter reparasjon i Fredrikstad og han hadde en kommentar "det var jævla surt".


Litt om dagen
Historie
1895Alfred Nobel signerte sitt testamente, og la dermed grunnlaget for Nobelprisene
1905 – Kong Haakon VII avlegger ed til Grunnloven.


Født

1701 – Anders Celsius svensk forsker som innførte temperaturskalaen celsius1942 – Jimi Hendrix, musiker (d. 1970) Purple Haze fra 1967.

 Ingen kommentarer: