mandag 20. desember 2010

4 igjen

I dag er det dagen før dagen før dagen før dagen før dopparedagen, i Sverige kalles julaften for.:   ”Dopparedagen” [redigera]
Julafton kallas även dopparedagen eller doppareda'n, det vill säga den dag då man doppar i grytan. Detta är en uteslutande svensk beteckning på julafton. Seden att samlas kring en gryta med varm buljong eller köttsoppa i vilken man doppar bröd kan delvis vara en kvarleva från gamla hedniska offermåltider, men har också praktiska orsaker. Under de sista julförberedelserna fanns det inte så mycket tid att laga vardagsmat och det bröd som ännu fanns till hands mitt på julaftonsdagen var sannolikt både torrt och hårt. Det gick snabbt och praktiskt att mjuka upp brödet genom att doppa det i köttgrytan som ändå stod på spisen. Den medeltida julfastan förbjöd kött, men på det här sättet kunde man ändå få lite köttsmak i munnen. Seden lever kvar i maträtten dopp i grytan. (Ref: Wikipedia).Er ikke ofte det er snø i Storgata i Halden.................
..........jernbanestasjonen ser også kald ut..............
...........ser også vinterlig ut nede i havna.


Ellers er det ikke mye nytt å komme med, vi hadde en stille og rolig helg i båten og glodde på tv og bare slappet av. Foruten den tiden vi gremmes over den der guttungen som flyr på ski. Northug er det vel han heter. Snakker om arrogant bortskjemt drittsekk og da samtidig reportere som avguder den samme mannen, undertegnede bør vel egentlig slå av fjønnsynet med tanke på hjerte. Under sist OL skrek reporterene om at noen måtte hjelpe med å dra "Petter" så han kunne vinne, hvorfor i himmelens navn drar han ikke selv.
Og for oss som er født før f.eks OL på Lillehammer og tiden rundt der husker godt norske stemmer som forbannet alt som het italienske skiløpere fordi at de ikke ville dra lasset under løp (stafett) som feige, hvor er de stemmene nå?????? Har til gode å se Northug trekke. 
Nå er det jo ikke det en skal gremmes mest over nå om dagen for på fredag skal vi jo alle være snille og greie og håpe på noen presanger og god mat. Kari og jeg skal feire dagen hos hennes mor som vi har gjort de siste fem årene og det er jo koselig, stille og rolig med koselig prat. Litt spessielt iår uten svigerfar.


Er forresten en del inne på nettsiden reise.no om dagen, kunne friste med en liten svipptur til utlandet.


Har også pyntet til jul :-) to juleduker og fire telysholdere med julemotiv :-) så nå er det jul ombord i Boline.
 Oppfør dere pent og ha en god kveld.


Ingen kommentarer: