mandag 6. desember 2010

6 Desember

På`n igjen, var faktisk pluss grader her igår men nå er det atter langt ned mot 10 minus. Og det er spådd å vare lenge ennå, drømmer om at meteorlogene kunne hatt like mye feil nå som de hadde i sommer men den gang ei, nå stemmmer det perfekt hele tiden. Får vel satse på at kakelinna som i følge historien skal komme nå i desember før jul. Det skal være en periode med mildvær som skyldes all bakingen til jul og at alle varme ovner forårsaket mildværet. Kakelinna er også kalt lefsetøvær.
Ganske trollsk da frostrøyken kom sigende i ettermiddag.


Nettopp ferdig med en Dan Brown bok den siste skal det være og heter Tapte Symboler. En blir fasinert over hvordan han greier å fengsle leseren og det blir vanskelig å legge den fra seg. Han må ha masse research og lokalkjennskap og måten han legger det frem på ja....enkelt og greit han skriver jæ... godt.
Fikk forresten "besøk" av noen svensker her om dagen de kom over isen på skøyter fra Helle som ligger på svenskesiden litt innover i Iddefjorden, de var på en Iddefjorden rundt tur og koste seg i det fine været som var den dagen.
Ellers er det vel en årstid for drømmer, sjøkart og "pilot" bøker er fremme og en drømmeseiler litt både hit og dit og det er jo fullt lovlig å begynne å planlegge neste års ferie og lese litt om plasser en har lyst til å se. Har en liten drøm om Shettland, Skottland og England men da trenger en litt mer en fire uker om en skal kunne kose seg samtidig og ikke bare stresse avgårde. Og så er jo Nordsjøen med i bildet og den er jo ikke kjent som den mest stabile værmessig her i verden, men ja, det er lov å drømme.


Så må det jo være lov med en aldrig så liten StormP eller tre????
En å minnes idag
1988 – Roy Orbison, amerikansk musiker (f. 1936)


Hvem med et par år på ryggen kan ha unngått å høre denne mannens klare stemme, her er noen eksemplarer.

Only the lonely og Blue Bayou.

Han var jo også med i Travelling Wilburys sammen med George Harrison, Bob Dylan Tom Petty og Jeff Lynne, eller les heller historien bak gruppen her på Wikipedia og hør Handle with Care en herlig melodi.

.

Ingen kommentarer: