mandag 27. desember 2010

Snart slutt

Ja nå er snart 2010 over.
Kald vinter og dårlig sommer vil vel de fleste si, ja og kanskje de har rett, her i Østfold og på Bohuskysten må en vel si at en har opplevd bedre. Brennmanetene var det nok av og de ødela vel badeferien for veldig mange. Grunnen skal visst være at vannet var for kaldt, etter sigende går de på dypere vann da tempen passerer 20 grader og det var jo en sjeldenhet at den var over i sommer. Men vi hadde da mange fine dager da vi slappet av i solen og tok en liten rask dukkert for å kjøle seg. Her er noen få bilder for å erindre litt.


Skvatt da jeg oppdaget at jeg hadde fått vakthund. (Marius sin)
Joda, hadde vært i nabobåten og jugi litt, hunden over var på land (trodde vi) men han fant skygge ombord i Boline istedet :-) Dette var på en holme ved Skjærhalden og været var toppers. Hvordan den kortbente hunden hadde greid det er en gåte for meg, men ikke for eieren. Den er vist spretten, hunden altså.
Gluppø
Og så kan en også huske alle de fine fargene en ser på kveldshimmelen, over er det fra Gluppø bassenget i slutten av juli, litt regn men det må en jo regne med.


 Boline i bøye i Strømstadkanalen.
Og som da vi lå i bøye ved Strømstad og tok jolla i land gikk tur og bare nøt naturen det luktet frisk natur og nymalt fra bodene under takene dere ser på bildet.


Skipper og maskinist
Må jo også ta med da vi skulle ut å kjøre jolle, skipperen satt og dro i snora så den nesten gikk varm!?!?, men å starte, nei det ville ikke den jæ... motoren og fungerende maskinist sin stemme  begynte nesten å bli høyrøstet. Da kom det tørt fra Karimor.: Har du åpnet bensinkrana??? Og da, ja da startet den med en gang, noen som tror at jeg har fått høre den eller. Jada, cirka mange ganger.
 Og så husker en også kvelden vi lå fortøyd til "Vesla" som lå til ankers rett på utsiden av havna på Malmøn. Det var spådd syd kuling og vi snakket om å ro ut et anker til men ville avvente litt, for vi lå jo i le. Det var en svak trekk fra nordøst og baugene pekte således i den retningen. Det kom noen svart/hvite skyer fra syd og så sa det bare pang og vinden kom sydfra rett i siden på oss og vi la oss over tredve til førti grader, fendrene mellom oss bare spratt opp, vinden dreide oss heldigvis så vi lå tålig rett. Startet motorer for vi regnet jo med at ankeret ikke tålte denne vinden men det gjorde det vi dregget kanskje noen få meter.
Vesla og Boline, stille før stormen.
Men for en kveld vinden løyet jo litt etterhvert og det begynte å regne og lyne og tordne, det var som dagslys innimellom, utrolig vakkert. Ble litt refleksjon, vi snakket om å ro ut ekstra anker det gjorde vi heldigvis ikke for fra da vi snakket om det til vinden kom gikk det maks ti minutter og da hadde vi nok fått problemer bare å holde oss fast ombord i jolla. Hadde forresten på vindmåleren og den hadde en max på 22 ms og det er jo liten storm.
PS. Ankeret til "Vesla" satt veldig godt det var problemer med å få det løs, så det hadde rett og slett gravd seg ned i bunnen og det er jo en trygg følelse.
Tok også en guttetur til Skagen i mitten av august, nattseilet ned i kuling seilte kun med rev i genoaen men holdt likevel god fart og fosset inn moloen i Skagen tidlig neste morgen i stor sjø, på Kabyssen og spiste frokost før vi køyet. Tok en pubrunde på kvelden, spiste pølse i kiosken til Christian og der er namm. Dagen derpå var det handling og flesk med duppe på sjømannshjemmet, mer namm.
Skipperen på Vesla.
Neste morgen satte vi baugen nordøstover igjen i fin vind mot Halden via Havstensund for en god natts søvn, det ble en ordentlig koselig guttetur.
Og så må vi jo begynne å se litt lyst på det etterhvert, dagen har jo blitt lenger og det blir lysere for hver dag som går, hittil er dagen hele fem minutter lenger. :-)
Ha en god kveld.

Ingen kommentarer: