torsdag 13. januar 2011

13.Januar

Galeasen Anna Minde av Fredrikstad

Ute og kjørt buss i et par dager, litt løgn kanskje men slett ikke så værst. Har vært en tur i Askim og så lenge jeg har valgt å være "miljøvennlig"?????? en periode, har ikke bil, måtte Nettbuss hjelpe meg. Og det går slett ikke dårlig. Drar fra Halden kl.16.05 og kommer til Askim med tog fra Mysen kl 17.35, tar en halvtime mer da en skal sydover igjen men pytt pytt, les avisen eller se på naturen for den får du ikke sett så mye på om en sitter bak rattet.


Ligger i bøyen min bak Karholmen.
Merkelig også hvor fort tiden går og jeg prater med folk som prater om forberedelser og drømmer om mål for kommende sommer og det blir vel antagelig mye båt iår i pasken for den kommer jo veldig sent, Palmesøndag er vel 17 april og da burde vel kulden ha gitt seg de fleste plasser.


Fra venstre: skipperene Solem og Tresmark og matrosene Laila og Kari.
Påsken blir vel neppe som på bildet over, det er tatt sent i august i 2008 og vi hadde havnen nesten for oss selv i Østerby (Læsø). Var på en fiskebåt og kjøpte oss jomfruhummer som danskene kaller dem, fikk kjøpt bare halene og vi måtte betale 60 danske kroner det var nok to og en halv kilo. Vi måtte koke dem selv, men nam så godt. Vi kaller vel den samme hummeren for sjøkreps.


Sønderborg.
Og så en liten tankevekker. Se på bildet over og prøv å studere bakken, joda du ser ingen ting annet enn det som skal være der, et underlag til å gå på. I motsettning til om du går her hjemme i en liten by, det "flyter" av søppel og annen dritt som ingen gidder å bære med seg noen få meter til en søppelkasse som står rett i nærheten, der har vi noe å lære. LA DET SE UT ETTER DEG SOM DU OGSÅ SKULLE ØNSKE DET VAR DA DU KOM. Dagens lille moral preken. :-)


Ellers har jeg det ganske ok, god kveld.

Ingen kommentarer: