fredag 21. januar 2011

Hvem vet

Davs, som naboene våre i sør sier.
Er ute og farter og er akkurat nå på en plass som heter, ja gjett. Det bor snaue 15000 mennesker her og består av et brutto areal på 69,14 m2, har komune nummer 0124 og de fleste snakker bokmål. De har en vennskapsby som heter Vanda og ligger i Finnland. Og før ca år 1400 het plassen Eid.
Alle svar må innleveres før fristen som er neste dag det er plussgrader :-)), seriøst det her.


Preker hele tiden om Kari og meg og båt og sjø, men her kommer en liten presentasjon av familie til Kari.


Kari og et slitent lite barnebarn som lyder navnet Karsten, sønn av David og Rebecca
og her har vi lille Emrik som har sovnet i fanget til onkel Remi, også David og Rebecca.


Tenkte vi skulle en tur over riksgrensen i helgen og besøke slekt som har gjort "svensker" av seg.
Da skal jeg ha noen tips av min niese om litt utbedring av denne siden med lenker til egne sider av f.eks favoritthavner og diverse plusser og minuser. Hadde det litt artig i sommer da jeg lastet ned en app til iphonen som heter Navionics med sjøkart over Skagerak og Kattegat + litt av Nordsjøen. Der kan jeg ta "bilde" av kartsiden der jeg er og det er jo fint å bruke om en skal fortelle hvor en kan ligge da båten avtegnes som en rød pilspiss, som på bildene under.


Bildet til venstre er en suveren ankerplass på vinder fra vest over nord til øst, og inne i bukta en suveren badeplass og fint turterreng, finnes også en kiosk inne i skogen.
 


Skagen er slett ingen favoritthavn, men før og etter fellesferien er det koselig der, ikke like fullt overalt.


                                                  

Norskebukta er rett på nordsiden av Havstensund ikke så mange ankerplasser der, litt dypt men det går og bøyer for oss som er medlemmer i SXK.
                                              


I Stavsengkilen er det også fint å ligge til ankers, litt mitt i skauen kanskje men om en vil slappe av for seg selv er det fint der.  Og en ligger sjelden helt alene der alltid en og annen for anker.
Gluppø, som det er skrevet mye om, er beskrevet som den mest besøkte uthavn på vestkysten, tror også hele Sveriges kyst. Det er pent der og på grunn av båtmengden blir det heller aldri kjedelig, på godt og vondt.


  


Bratten på Styrsø, som gjestehavn er ikke spessiellt fin grunnet dårlig med vann og strøm fikk jeg takket være en hyggelig svenske som hadde tilgang til det. Men om en vil slappe av og titte på omgivelsene så hversågod, det er vakkert der. Og omtrent hver halvtime går det ferge inn til Langedrag og den koresponderer med trikk rett inn til Gøteborg sentrum, rett ved Lilla Bommen. Så hvorfor ta den lange elven for å komme inn til staden??.
Men nå får det være nok om opplysning for idag.
Ha det kos i det fine vinterværet.


Ingen kommentarer: