søndag 16. januar 2011

Over mitten

Over mitten.
Om vi følger kalenderen vår og deler året inn i de fire årstidene vi har, ja så er vintermånedene desember, januar og februar og i dag er det den 16 jan. dvs over halveis og dagen har blitt ca 50 minutter lengre siden solverv, tvi tvi det går undan.
Er litt tilbake i 2008 og den sommeren var fin værmessig for vår del. Vi var jo i Kappeln nesten som vanlig og der fant vi denne stenen i en av gjestehavnene.
Oversatt betyr teksten følgende....
Stenen beveger seg..................................................storm
Den henger rolig..................................................vindstille
Den er våt.........................................................det regner
Den er tørr.................................................det regner ikke
Steinen er hvit.......................................................det snør
Den kaster skygge.......................................det er solskinn
Steinen syntes ikke............................................det er tåke
Steinen har fallt ned...............................har vært jordskjelv
Den er ikke der..............................................den er stjålet.
Ganske artig , syntes nå iallefall jeg.
Hadde forresten mye fin vind det året eller medvind heter det kanskje, for det er jo behagelig å lense unna i passe vind og bare slappe av og bare avpasse havner etter farten.


1.styrmann har rortørn.
Var også i Bogense, nord på Fyn, på hjemmveien og det er en fin plass og anbefale. Ryddig havn, den er stor men virker ikke sånn, den er på en måte intim. Og det er en gammel bydel der som er vel vært et besøk.
Og kan en være der i månedskiftet juli/august er ikke helt sikker på dato, men da har de en rosefestival hvor hele gamlebyen er pyntet med forskjellige kreasjoner, meget pent.
Er vel ikke for at jeg skal dit etterhvert men jeg har alltid likt å gå og se på kirkegårder og den i Bogense var intet unntak, det er vakkert der. Fant en gravsten hvor det var satt opp en bitteliten stenbenk med plass til en, hvor en kunne kanskje"prate" med en man hadde hatt kjær.


En meget vellstelt og vakker kirkegård i Bogense.
Vi begynner å få en del danske plasser på våre turer men heldigvis og det er jo topp hverken Kari eller jeg blir lei dem og ikke å forglemme Schleswig, ja jeg gleder meg til ny tur.


Solnedgang på Hvaler
Som sagt kom vi fra Tyskland dette året, og den siste natten på ferien 2008 la vi oss til ankers sydvest på Singløya rett ved Kverndalen, det var nordøstlig trekk, så som en ser hadde vi ikke mye vindplager den kvelden.
Tærer forresten på isen ute nå det er 5 + grader og blåser 10 ms, neida bare prøvde å drømme i to sekunder :-), må nok vente ca to måneder til.
Ha en superb aften.
                                                                                           


1 kommentar:

kariogjon sa...

50 minutter lengre dag er godt!