søndag 20. februar 2011

Ut på tur

Ut fra Halden
Ut av Halden
Nyvasket og klar, slipper fortøyninger runder brygga og setter på piloten. Går på dekk og rydder inn fendere og tauværk, endleig underveis. Setter deg til rors igjen med en kaffekopp, kommer ut til sydenden av Sauøya dreier vest rundt Kuskjær og bort mot Nexans før det igjen bærer sydvest mot broene og Sponvika.
Skal sydover men vinden er ikke der så vi motrer bort i retning Singløya og ved Grisen er det såpass at vi kan seile. Da blir det dreining på nytt og nedover mot Reiertangen.


Bilde av Boline fra 2004, avfart Læsø
Velger å gå ned igjennom Gravningsund for litt forandring og passerer Homlungen fyr på vei vest
og går rundt Lauerøyene og seiler ned til Kostersundet og legger oss til kai.


Homlungen fyr
Vi er nok på småtur i forhold til båten på den andre siden av kaien New York står det i hekken på den, de er på rundtur langs kystene i Europa


Langseiler
Men ferden går videre, endemål er Vederøerne. En naturperle, så stille og pent nå utenom den store sesongen en kan til og med få seg en fin plass inne i "loshavnen" det kan man jo bare drømme om da den store turismen kommer. Så lager vi oss noe god mat og er vel ganske segneferdige av en laaang dag i sol og frisk luft så køyen tar tidlig imot oss. Ble ikke mange drømmer den natten, men en våkner tidlig på morningen av at solen er på vei opp og vi skal jo videre...................................................!


Vederøerne tidlig vår


Turen over har ikke skjedd som beskrevet, men det er dette vi venter på, at det atter skal bli vind i seilene.


Takk for idag
Buenas noches


Ingen kommentarer: