søndag 6. mars 2011

Fastelavn

Begynner vel å få litt påskefarge nå, to dager med hærlig vær under sprayhooden. Nesten så at det var fristende å ta av for mye klær for det er fort gjort å bli snørrete.


Vårtegn
Det pippler og renner og ting smelter seg ned igjennom isen og større og større områder med bar bakke kommer tilsyne ja det er skjønt.
Ellers er det jo fastelavn idag uten at jeg fikk noen bolle, snufs.
Denne dato har både hedenske og kristne skikker og så lenge det er de kristne vi alltid hører om får jeg ta den hedenske.: Flere hedenske skikker ble inkludert i fastelavnfeiringen. Disse skikkene henspeiler på overgangen fra vinter til vår. Best bevart er fastelavnriset, som ble brukt som en fruktbarhetsvekker. Det var dermed jorden foran plogen, dyr, trær og familiens kvinner som fikk seg en runde med riset.
Andre skikker var utkledningsleker, våpenkamper og brenning av rituelle bål og å spenne nakne jomfruer foran plogen. (iflg Wikipedia)


Venter på et seil.
Ellers var vi en tur på loftet våres idag og tittet og sjekket litt, Christian har et gammelt seil som vi har tenkt å få sydd om til et par "anker"seil da han ikke har fra før og det jeg har er blitt fillete. Mangler bare en symaskin så hadde det vært artig å prøve å sy litt selv. Ankerseil trengs ikke på "eldre" båter fordi de som regel har lang kjøl i motsetning til dagens båter med finnkjøl, de er så korte at de ikke bremser båten fra å drive sideveis. Eller sannheten er vel at de "seiler" på forstaget og dermed får en sving sideveis og fremover og da ankerkjettingen strammer vil den jo bevege seg likt til den motsatte siden, og da får vi en evig pendel frem og tilbake. Ankerseilet som blir satt helt akterut bremser denne bevegelsen ganske kraftig.


Utover det er det godt at det er mulig å høre på radio igjen for nå er endelig disse skigreiene i Oslo over. Sendingene begynner tre til fire timer før øvelsen starter, hva er vitsen??????


Nei Bjørn ikke begynn å klag :-)


Dere får ha en goeie aand
1 kommentar:

Anonym sa...

Du har en meget flott hjemmeside www.boline32.com, Glad jeg merket det gjennom Yahoo.