mandag 25. april 2011

Hjemme igjen

Påske
Minigubbdagis i Smögen, her løses mangt et problem.
Alle bilder kan forstørres ved et klikk.
Klokken er kvart over syv på morningen vannet er helt blankt, ikke et vindpust og eneste lyden som er å høre er av småfugl som kvittrer og steller med sitt, spessielt ærefuglen med "kurringen" sin er godt hørbar. Men som alltid da solen får litt tak kommer brisen og mange lyder blir borte.
Klädesholmen.
Ja påsken har vært deilig iår med mange fine dager både i havn og under seil. Etter Källö Knippla
ble det Skärhamn som er en koselig liten by med de fleste fasiliteter, også en meget godt utrustet utstyrsbutikk for båtfolk til og med diskuterbar angående priser.

Noen gjestebåter har det blitt etterhvert.
Så kom turen til Härmanö eller som mange vil kalle det Gullholmen, men du må over en bro for å komme ut på Gullholmen. Var på Skottern og spiste fish and chips før det ble en ganske tidlig kveld.

Fant denne angående grilling på en vegg på Härmanö. Klikk for større bilde.
Forlot plassen tidlig neste morgen i tykk tåke og den forsvant ikke før vi kom opp til Lysekil men derifra motret vi oss opp forbi Smögen og Kungshamn stakk innom Hunnebostrand over Humparna og fortøyde til slutt i en bøye i Dannemark bukta, en perle av en plass.

En fornøyd skipper i kveldssol.
Ny dag og videre nord med en liten stopp i Hamburgsund med Kari i butikken og jeg i prat med en lokal gubbe.
Ferden gikk så opp til Kalvön/Lindön hvor det var planlagt grilling med fire andre båter.

Ser ikke så værst ut værmessig?
Ble en fin kveld på land og vi kom oss ombord og satt og nøt solnedgangen, det er utrolig hvor pent det kan være. Det er merkelig så utrolig fine fargene kan bli.Utrolig farger på kvelden der vi ligger for anker.
Ni dager har vi vært ute og det meste har godt for seil i fin vind og den nest siste da vi sa farvel til de andre var ikke anderledes, vi skled langsomt nordover opp Kosterfjorden over Sekken opp forbi Søndre og Nordre Sandøy opp til nordøstre hjørnet av Kirkøy og bort forbi Edholmen og inn i Stavsengkilen for en ny natt for anker. Bruker å ligge masse båt langs fjella her men nå var det bare to.
Så kom andre påskedag og jeg sitter og hører på den omtalte fuglekvittringen tidlig på morgenen med en god kopp kaffe. Vi spiser frokost pakker sammen og merkelig nok for seil også denne dag inn til Sponvika men da er det slutt, den siste timen inn til Halden må Volvo Pentaen jobbe.
Er blitt nevnt men det har vært en utrolig påske og vi har storkost oss.
Ble en viss distanse også, 278 Nautiske mil.
 


Ingen kommentarer: