onsdag 18. mai 2011

18. maiKari dro som sagt hjem om søndagen og jeg bare slappet av og tuslet med mitt.
Mandag morgen handlet jeg litt og fant ut at det var best å evakuere, for Halden er beryktet for natt til 17.mai festing. Tenkte først Kosterhamnen med det hadde blitt så utrivelig i en stadig økende sydvest vind så jeg dreide rundt rett syd for Kattholmen og lenset unna opp til nordenden av Kirkøy og la meg for anker i Stavsengkilen. Tok jolla en tur og tittet på naturen før jeg havnet i cocpiten med pledd over bena leste i en god bok av John Grisham, "Sannhetens pris", sammen en stenkare, eller ble det to?? Samme det jeg hadde det koselig. Oppe tidlig neste morgen spiste en god frokost og tenkte på returen hjem.
Ankeret i bruk er en Bruce kopi.
Litt om å ankre opp, bunnen avgjør litt om ankertype men stort sett er erfaringen god med min bruce. Unngå å ankre grunnere enn fire meter pga sjøgress, og legg alltid ut minst tre ganger dybden, altså 15m på 5m dyp. Er det spådd mye vind legg gjerne ut mer.
Natt til 17 mai var det spådd liten kuling og selv om jeg lå delvis i le la jeg ut 25 m kjetting på 4 meters dybde. Men det rare er at da ankeret skal opp igjen ser det ut som om jeg har "ligget" på kjettingen, for fra 15 til 10 meter er kjettingen gjenngrodd i leire mens resten bort til ankeret er helt rent, så det kan ule i riggen men jeg føler meg trygg.Men en fast regel, kjør alltid ankeret godt fast så du er sikker på at du har feste, jeg bruker 2000rpm i revers.
Blåste ganske bra på den 17 også, så jeg slapp ut genoaen og seilte faktisk hele veien fra ankerplass til inn i havnen her i Halden hvor jeg brukte resten av dagen til å se på restene av feiringen. Det er ganske sjelden for at som regel er det problemer ved bruene vedrørende vinden så det er sikrere å bruke motoren, også på grunn av andre båter.

Vel overstått feiring.
Ha en god onsdag, om to dager er det helg igjen :-)

Med fare for å fornærme enkelte men en av Norges beste fotballspillere gjennom tidene må han jo være, rakstingen Bent Skammelsrud fyller år i dag, grattis med dagen.

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Kanskje vi kunne bli med en hleg i sommer?

Bjorn sa...

yes sa jeg jo på torpet, må bare avtale. Jeg reiser 19.juni, seiler sydover og skal plukke opp Kari i Århus 1.juli deretter litt på måfå i fire uker, Tyskland?, Bornholm? kanskje Kielkanalen, men uansett ikke her hjemme igjen før ca siste helg i juli. Vi finner sikkert noe som passer :-). Kanskje treffes i ferien??. Forresten det skrives helg, :-)