mandag 2. mai 2011

Fjällbacka


Har akkurat fortøyd i Fjällbacka i en forferdelig kastevind så det var bare å ta sjangsen og håpe at det gikk bra, er alene så det skal helst klaffe ved første forsøk. Og det gikk bra sånn tålig mellom to vindrosser.
Hentet som sagt Kari i Strömstad fredagen som var og tuslet rundt i staden mens jeg ventet. Tror forresten byen har fraskrevet seg en del gjestebåter, foruten høysesongen, prisene er vel litt høye etthvert etter min mening. Tilbud for helg for min størelse er kr 500. For to netter, om jeg skulle ligge en natt er prisen 240 + 40 til strøm, nei Strömstad komune der tror jeg dere har gjort dere bort.
Uansett hu mor kom og vinden er stabil på nord så vi seilte ned til Saltö og la oss for anker i le der.

Ivrig norrbagge, og han fikk mange.
Dagen derpå ble det opp til Kostersundet og der lå det fem andre kjente på sleng, kom en del ujevn vind der så vi "slang" litt forskjellig så vi flyttet oss til Langegärde og la oss der for natten.
Fikset oss noen vitløksmarinerte fileter til middag og en god stenkare til dessert så var dagen reddet.

Idylliske Väddökilen, men ingen gjestehavn kun anker.
Arbeidernes frihetsdag???? kom og jeg motret inn til elektriskastaden igjen med  Kari, slapp henne av og forlot havnen ifølge med en annen stor en Color Viking :-).
Sørover bar det og jeg fikk årets første regnskur og nummer to like etterpå rett på utsiden av Grebbestad. Men etterhvert kom jeg frem til Väddökilen og kunne legge meg til ro der for natten.
Våknet i dag tidlig med 7 grader ombord, brrrr, hadde slått av varmeren for natten. Det er nok for tidlig ennå til ikke å benytte vår lille 3,5kw Webasto.

Fjällbacka ligger klemt mot fjellet.
Men okke som kallt eller ikke kom meg da opp fikk kokt kaffe spist frokost satt litt i solen ja for været er fortsatt bra selv om luften er kald i blåsten men det finns jo alltid en le side.
Så det er blitt en langtur idag på ca en halv time inn til Fjällbacka hvor jeg skal ligge og vente på "Abeline" som har med seg noen gjester.

Et kjent trekk med ovvennevnte by.
Desverre må en til brygge imellom for landstrøm, varmeren går det samme gjør kjøleboksen pluss noen lyspærer og da så lenge det er seilvind får jo ikke batteriene så mye ladning.
Ja og iblandt må en jo en tur i butikken for mat ellers blir en vel rimelig mager etterhvert for fisk er jeg heller ikke verdens beste til å greie å ta ombord.
Forresten gode nyheter i dag, ha en fortsatt god dag.
2 kommentarer:

kariogjon sa...

Har du lest Camilla Läckberg? Hun skriver krim som utspiller seg i dette området. Kan anbefales!

Bjorn sa...

Hun har også hatt serier som har gått på tv.