søndag 26. juni 2011

Grenå


Abeline med Christian ankom Østerby sent samme kveld som meg etter en seilas fra Havstensund og ned så han var sliten da han kom frem og vi bestemte at vi skulle bli der en dag ekstra for bla. mittsommer med bålbrenning.

Stort bål på stranden i Østerby.............

Christian måtte skylle av bena for sand, eller mel.

Fredag ble det avgang retning Sæby, spådd 10 sm sydlig vind og det gikk fint til vi hadde passert Nordre Rønner for seil men da dreide den over på vest og økte til 20 sm i kastene og det er liten storm. Så for motor i en motsjø som bare ble verre var det utrolig deilig etter en lang dag og komme inn bak moloen i Sæby og pytt pytt bare 10 til 12 sm der. Det var en tur på 21 nm og brukte over seks timer ja det er effekt av motsjø motvind og delvis motstrøm og om en hadde hatt større motorkraft hadde en vel knust båten i bunnen av en av sjøene.

Abeline hadde litt...........
......berg og dalbane............
...............på vei til Sæby.

Var fest på torget i Sæby, bandet het Tørrfisken. De sang godt og fortalte historier.
Og uff det ble servert pils :-).
I skogen langs elven...........

......på vei hjem i Sæby.
Dagen derpå ble motsatsen, endel vind men fra vest og vi skulle rett syd så det var perfekt, det er sjelden en kan si at Boline er rask men ned til Grenå der vi nå ligger er det drøyt 60 nautiske og det gikk unna på drøyt 8 timer og det er en snittfart på over 7 knop så det var morro.

La oss bak en tysk motorbåt i Grenå, ca 65 fot ja vi ble små.
Har hatt hviledag i dag Abeline og Boline er blitt vasket og pusset på for å få fjernet alt salt, jeg tok og hang opp seilejakken og spylte den for å få tilbake rødfargen, den var stiv og hvit av salt.
Ellers forspiste vi oss i går, ti meter fra brygga vår serverer de buffet, burde tatt bilde av utvalget, du betaler kr 220 så kan du spise og drikke så mye du orker. Eneste begrensningen er at du har to timer på deg, men herregud det er bra at båten lå så nærme...
Vi har ikke lagt noe spessiell plan for videre seilas men skal begynne å undersøke litt bilutleie i morgen for å finne ut hvor vi best kan hente damene fra.


4 kommentarer:

Ragnhildur sa...

Kule bilder! Jeg hadde lyst til Læsö i år også, men Melissa bør bli litt større først, for i fjor var det ikke morro å underholde baby over Skagerak! Uansett så har jeg skrivi et innlegg om Østerby-havn, noe nostalgisk..

http://www.rangelica.com/2010/07/29/laes%c3%b8-siste-dag/

Ragnhild sa...

Så flink du har blitt til å fotografere! Morro å se bildene dine.. Når kommer dere hjemover igjen? Vi er på Kungshamn... Jeg drømmer om Læsø, men jeg har bare 2 ukers ferie, knapt!

Ragnhild sa...

Prøvde å legge til en kommentar nettopp.. Er litt usikker på om den kom igjennom, for dataen min slo seg av.. Fikk du den?

Bjorn sa...

Takker for kommenter, jada den siste kom også med. Har blitt noe rart med at jeg plutselig må godkjenne kommentarene. Vi kommer hjem siste helgen i juli.