fredag 22. juli 2011

Cuxhaven - Rendsburg

Våkner i Cuxhaven, sjekker været, meldt nordøst noe som er perfekt. Høyvann er kl 11 så vi spiser frokost rydder og aventer klokken og går ut rett over elleve, vi setter kurs nordvest retning Helgoland og vannet kommer med oss etter en halvtime, har medstrøm på ca 3 knop så vesle Boline drar avgårde i 9 til 10 knop i fin vind. 36 nautiske senere cruiser vi inn moloen på den på mange måter mye omtalte øyen.
Vi ankom Helgoland ved lavvann............

..............ca seks timer semere er det høyvann

Det er en Tysk øy men den er delvis moms og skattefri, da spessielt på tobakk, parfyme og sprit. Andre varer er momsfrie. Så en kan tenke seg at det er fristende med to eller tre edle dråper.

En stille ettermiddag etter at turbåtene har reist.

Hver dag kommer det dagsturbåter fra fastlandet med turister og en eller annen lov sier at de skal være vekk til kl 16 og det er jo fint for oss som blir igjen, stille og rolig og en kan komme frem i butikkene.
Som vel kun har tre ting å selge, sprit, tobakk og klær og ja selvfølgelig souvernirer.

Grunnen består av rød sand og kalk og har noen merkelige formasjoner.

Mor og jeg var vel litt uheldige med været mens vi var der, mye regn og vind men vi fikk da gått noen turer og sett oss om mellom bygene. Men noe de kan på fastlandet kunne de også her.
Desserten under var intet unntak.

Vaniljeis, ferske blåbær med krem på toppen, jå bare prøv.

Etter 3 dager på øya og været hadde blitt litt bedre var det tid for fastlandet igjen og vi forlot Helgoland på lavvann med kurs Brunsbüttel og Kielerkanalen.
Distansen var på 52 nautiske og den var unnagjort på 6,5 timer og det er en snitt på over 8 knop, slett ikke ille. Vi må ligge i elva (strømmen) for å vente på slusing og der kunne en ikke ligge å drive. Vi kjørte motor og logget 3 knop men vi lå stille i forhold til land så det var bra strøm.
Slapp gjennom etterhvert og så kom regnet, det pøste, og det ga seg ikke så vi fortsatte til første lovlige overnattingsplass og tok en tidlig kveld.
Neste morgen bar det tilbake til Rendsburg der Abeline lå og ventet på oss.


Det viste seg å være en shanty festival der i helgen og det ble en artig og fin opplevelse med forskjellige kor, men det var en damegjeng med Hollanske fruer i alle aldre og fasonger som tok kaka, ja det tok helt av i teltet der de holdt på.

Tre "Askiminger" koser seg..........................

........og fest i Tyskland forekommer ikke uten pølser, gode sådanne..........

....de omtalte hollandske damer......
.........forsangerinnen og sjaføren var med i koret + noe av publikum etterhvert...

.........og en trekkspiller vandret rundt i teltet hele tiden..............

............etterhvert ble det danset rundt overalt...........

......og en av hollandaisene dannet fortropp på en polonese, ja det var virkelig minneverdig.

Men det tok desverre slutt, så vi travet oss en tur opp i byen på sightseeing og blandt annet til torget der det var en del figurer i messing til barn for å leke på, nå var jo klokken 9 på kvelden så det eneste "barnet" vi fant var Christian.

Ride ride ranke.
Alle figurene hadde bevegelige deler og var skikkelig fine å se på. Torill kommenterte det med at tenk om oppfinnsomheten hadde vært med der hjemme f.eks det tomme torget i Askim. Men det hadde vel bare blitt ramponert. ????? Torill hadde vært der på dagtid og det var masse unger der med foreldre som satt og fulgte med fra benker som var plassert rundtomkring.
Vi ble enige om at det hadde vært en strålende dag så vi avsluttet den med is og kaffe i marinaen før vi tok kvelden ombord i de respektive flytende hjem.


The story is to be continued...........
2 kommentarer:

Herman sa...

Hei! Ser ut som dere har hatt det morro. Fine bilder!! Jeg vil gjerne tipse deg om et program som heter artiseer. Det har jeg lasta ned, kan lage eget design for blogspot-blogger eller wordpress-blogger!! Laurits og Karine har bare flytta til nabo-huset. Inngang fra veien, rett før der du gikk inn til den bakgården!!

Bjorn sa...

Hvor har du navnet Herman fra