lørdag 2. juli 2011

Høruphav

Dagens posisjon N 54.54.40 Ø 009.53.40, Høruphav en liten koselig havn rett øst av Sønderborg.

Var inne på nett før vi forlot Grenå og fant en del telefonnummre til bilutleiere og ble enige om at om vi seilte ned til Sønderborg så kunne vi leie der og kjøre opp til Aarhus og hente damer da tiden kom.

Abeline på vei sydover i 5 til 6 ms i deilig vær.

Så som sagt forlot vi Grenå og satte kurs sydover og været var virkelig sommer, tror nok det er første gang iår at jeg seilte i kun shorts og redningsvest. Vi holdt godt tempo og passerte øya Hjelm videre ned til vestsiden av Samsø rundet rundt syd av Thunø fortsatte på nordsiden av Endelave over grunnene før kursen atter ble sydlig ned til Æbelø, rett på utsiden av Bogense på Fyn, hvor vi kastet ankere for natten. Det ble en etappe på 55 nautiske i deilig vær som ble avssluttet med et bad og en liten ankerdram.

Her ligger Boline med Abeline i bakgrunnen i lagunen i Dyvig (N 55.02.50 Ø 009.42.05)

Dagen etter ble det Lillebelt og alt det kan medføre av strømmer og skiftende vindforhold. Vi passerer Fredericia og Middelfart i god seilvind men jeg måtte etterhvert over på motorbruk helt ned til Årøsund, før vi igjen kunne seile ned til Als fjord og inn Stenvig fjord og inn til Dyvig.
Det er en perle med to marinaer og meget gode ankringsforhold, vannet er også varmere der inne så det ble mange bad de to dagene vi lå der.

Svanemamma bruker ryggen som barnevogn.......

......her er barna og spiser litt på egenhand.

Svanefamilien kom på besøk og vi fikk grei beskjed, bare mat de små men pass opp vi er der, de hveste hele tiden, moren og faren.
Så ble det alvor igjen og det ble rett ned til Sønderborg en liten seilas på drøye timen, det var blitt torsdag og på fredagen var det som sagt mannskap påmønstring. Vi ble plukket opp fredag morgen av Avis bilutleie og dro på tur nordover, bla til Haderslev og X-yacht for å titte litt.

Salongen i en 50 foter 2004 modell.

Det var en imponerende bedrift, de tok inn brukte båter fra kunder og de ble totalt shinet opp så de kunne knapt se at de var brukte, men desverre prisklassen lå litt over det jeg har lommebok til.
Vi brukte dagen opp til flyplassen og kjørte innom flere små og store byer og var turister før vi fant mannskapet vårt ankommet til rett tid. Vi brukte 8,5 timer opp på de 25 milene langs småveier og tilbake til Sønderborg brukte vi knapt 3 og da innlagt matpause.
I dag har vi som sagt motret oss 5 nautiske til Hørup. Abeline skal bli her i tre dager men matrosen og jeg setter kursen for Tyskland i morgen.

1 kommentar:

kariogjon sa...

Hils Matrosen og ha en fortsatt god tur!