søndag 31. juli 2011

I mål

Sitter igjen alene i Halden, hu mor har mønstret av for noen dager og reist til Askim.

Forlot Østerby som planlagt men det gikk ikke lang stunden før dagens værvarsel bare kunne glemmes. Syd 5 til 8 m/s ble istedet østsydøst og 11 til 14 m/s så vi måtte legge om kursen mot Trubaduren istedet og sjøen ble ganske stor ettehvert. Trubaduren er angjøringsfyr for Göteborg og står rett ved det mer kjente Vinga Fyr.
Sjøen ble bedre da vi kom under land og i fin vind fortsatte vi bare nordover gjennom Marstrand opp forbi Klädesholmen og Kyrkesund forbi Mollösund og lå oss for natten rett ved Lilla Jungfruhålet, ja det heter faktisk så, det er rett syd for Skärhamn.

Dagens lille fangst renses det ble 6 stk.

Dagen derpå tutlet vi videre nord med en liten pitstop i Kungshamn for litt mathandling før vi fortsatte opp gjennom Sotekanalen og la oss nok en natt på sleng rett ved Bovallstrand, etter mye havner er det deilig og ligge helt i fred og ro syntes vi begge.

Spor i sanden på Saltö.

Ferden fortsatte og den lille vinden som var spådd var meldt nord så vi valgte Saltö, rett ved Rossö og ble liggende der i to dager i deilig vær med bading, bærplukking og fisking. Men vi måtte jo videre så det ble en siste natt rett på utsiden av Strömstad ved en oy som heter Hällekind. Øya er fin til turgåing og det er også bær å plukke så det ble til flere desserter.

Furuskogen er fredet på Saltø
Styrmannen plukker blåbær, eller heter det styrkvinne???
Her er resultatet, koldskål m kammerjunkere og blåbær. Det er bare nam.

Noen trivs bedre i litt skygge

Fotografert fra toppen av Hällekind.

Mor syntes det så litt skummelt ut.
Så ble det lørdag og nest siste ferie dag og vi hadde avtalt møte med noen venner på Hvaler så vi forlot den svenske skjærgården og krysset oss nordover til vi hadde passert Nordre Sandøy men der ga vi opp og motret oss bort til Ertholmen der de andre lå, og vi hadde ikke mer en fortøyd tatt en liten ankerdram så ble vi foret på med en diger kjele med fiskesuppe ala Grinden og den smakte nydelig. Vi var mannsterke, 8 personer og vips så var kjelen tom og vi var fulle (i magene)
Det ble en stille kveld med kos og prat til vi kveilet oss.
Så nå idag bar det inn til Halden i det fine sommerværet som endelig har kommet bare synd det ikke kom litt før men pytt pytt en må jo bare gjøre det beste ut av det.
Uansett ferien er over for Karimor som har reist hjem og jeg sitter her og reflekterer over en ferie som var fin, tross det nevnte været som var veldig usatbilt men avsluttningen var jo alle tiders.
Ingen kommentarer: