søndag 24. juli 2011

Østerby

Sitter i Østerby på Læsø i båten og mimrer og skriver litt mellom regnskurene.
Mor vasker tøy, trengs etterhvert det og.
Ellers forlot vi Rendsburg på søndag morgen i retning Kiel for å sluse ut igjen og hadde avtalt med Abeline som hadde dratt et par timer i forveien at vi skulle seile til Marstal på Ærø. Men vel ute av Kiel døde vinden ut og vi motret istedet til Schleimünde og la oss for anker for natten.

Schleimunde N 54.40.216 E 009.59.600.
Er egentlig godt med noen netter for anker, helt stille og rolig rundt deg, ikke til hinder for noen og ingen for deg kun mor og meg og en lille en som danskene kaller det og en god bok.
Dagen derpå gikk ferden videre til Marstal på øya Ærø, mange har vel lest boken "Vi de druknede" som omhandler menneskers liv på sjøen og land tilknyttet byen.

Marstal N 54.51.117 E 010.31.357
Og som en ser av kartet over lønner det seg å følge merkingen for det er ikke mye vann på utsiden.
Traff også igjen Abeline, eller rettere sagt mannskapet der og hadde en fin kveld sammen på en, ja gjett......... en isbar. For den videre ferden valgte vi å gå opp mellom Fyn og Langeland med en overnatting i Nyborg før vi dagen etter seilte opp til "syden" og la oss nok en natt i en deilig lagune i Stavns Fjord på Samsö for anker.

Stavns Fjord N 55.54.820 E 010.38.786.

Det er en suveren lagune å ligge for anker..........

vår nærmeste nabo var en fin hollender.

Etterhvert forsvant solen ned her som overalt ellers.................

og natten senket seg stille og pent over oss.

Men vi skulle videre og vinden hadde dreid så det ble desverre motor videre nordover i 32 nautiske mil til Grenå som er et naturlig stoppested både på vei syd og nord. Stor marina og fin marina og jeg måtte jo ta med mor på buffet så lenge jeg hadde fortalt om Christians og mitt matorgie noen uker tidligere. Vi lå der i to dager og fikk seilvind og satte kurs for Læsø og til "svenskehavna" Østerby.
Jeg spurte en dansk seiler om hvordan det var her og han kallte det minisverige :-).
Imorgen er det mandag, klærne er vel formodelig tørre og vinden er vel også fin, så jeg har allerede tatt ut en kurs på 70 grader fra "engelskmannen" en bøye utenfor her til Valö fyr i den sydlige skjærgården til Göteborg. Og da er jo ikke veien lang innaskjærs nordover til det nordlige Bohuslän.

Ha en fortsatt koz sommer.
Ingen kommentarer: