tirsdag 6. september 2011

Nordostseekanal

Nordostseekanal.
Kielerkanalen.
NOK.
Kaiser Wilhelm kanal.
Det er mange brukte navn på denne vannveien, les mer på denne lenken.

Vi tok noen bilder der i sommer og noen syntes vi er fine så her er noen, de begynner med tre fra Eckernförde vår siste stopp før Kiel.
( bildene blir litt større ved å klikke på dem)
Denne sjørøveren voktet gangveien til en av seilskutene der........

 ............vet ikke om det var for å passe på disse høyt der oppe........

...........men uansett hadde jeg nok passet best i rollen som kunde her :-)

Som sagt bar det derifra til Kiel Holtenau hvor det ble innslusing for en ny og spennende verden for oss i lille Boline.

 Tipper at båten i bakgrunnen er på ca 40 fot, så vi blir små.....

 ........dette var ikke min ide.....
 .........vi ligger og venter på slusing i Brunsbüttel ut til Elbe og Tyske bukt.......
..........og her vi i slusen.
Noe var det jo å lære ved slusene. De har et spessielt lyssystem som forteller hvilken type båt som gis adgang til å gå inn og det var forståelig nok alltid de store først før oss småbåter og du måtte pent vente til lyset forandret seg selv om en så at nå var det våres tur. Og da vi skulle ut igjen gikk det i omvendt rekkefølge..
Hører visse omtaler angående småbåt eller ikke men definisjonen er i følge:
Lov om fritids- og småbåter.
Kapittel 1. Innledende bestemmelser.
§1. Definisjoner. 
I loven her menes med:
1.  småbåt, enhver flytende innretning som er beregnet på og i stand til å bevege seg på vann, og som har en største lengde på inntil 15 meter.
2.  fritidsbåt, enhver flytende innretning som er beregnet på og i stand til å bevege seg på vann, og som brukes utenfor næringsvirksomhet.

 Er vel egentlig blitt litt lei fotball og det kan en jo takke media for, det synses og diskuteres og behandles i ulike media i dagevis, se på tv2 på søndag, det er før kampen, kampen, i pausen, andre omgang og etter kampem og ny kamp klokken åtte og det hele avsluttes med nok en gjennomgang senere på kvelden. Hvorfor?????
Men i kveld kan jeg ikke helt dy meg så naboen og undertegnede skal på Flamenco og ta en stor pizza og heie på landslaget. Tvi tvi.

Et par sannhetens ord for dagen.:

Marxisme er kunsten om å narre seg selv.
og

Jeg vil ikke si at nabokonen ikke kan lage mat, men de begynner alltid middagen med en bønn...

Takk for idag.

2 kommentarer:

det vakre tantebarnet sa...

Jeg liker ikke fotball for det skal liksom gå foran alt. Om jeg skal se Cæsar, så er det fotball-kamp i stedet!! Anbefaler TV2 Sumo, for da kan du se hva du vil når du vil!! Melissa elsker den Herr. Nilson bamsen hun fikk av dere, hun har den med seg i dagis og over alt!! "Apan!" heter den.... Johs ville nok vært stolt.. Tror du Melissa hadde klart å sjarmere den kællen og?! Hehe.. Nå sitter jeg her uten tv og med en ræva internet. Det regner ute.. Gleder meg allerede til sommern!

Bjorn sa...

Ser nesten ikke på tv jeg har kuttet og har kun NRK 1, 2 og 3. Ser en del på nrk 2 pga mange fine dokumentarer. Blir lei alt sånn såkalt reality etter en viss alder vet du, det er jo bare vas og tull.
Sjarmere Johs??? Hvem vet. Problemet hans var vel at han ikke orket mas for lenge av gangen. Men hun hadde nok greid det.