mandag 31. oktober 2011

Etter helg

Hvor kommer møkka fra? En uke siden jeg vasket båten og i dag så hun helt forjæ.... ut.
Det er en blanding av sot og olje ser det ut som. Blander sterk såpe men det biter ikke på en gang. Tar i en god del salo også og det hjelper men det er ikke før jeg vasker, spyler av og bruker black streak remover, spyler og vasker nok en gang at det blir bortimot bra nok.
Det er jo nedbør som er full av "møkk" som kommer og skitner til og et tankekors må det jo være at vi går rundt og puster inn den samme dritten. Ikke for å banne i kirken, jeg vet det er skadelig å røyke og har greid å slutte men ingen skal fortelle meg at all den astma og pusteplager som forekommer idag er alene pga røyken. Men det er det jo farlig å snakke om :-)

Jobber med forplantning og ville ikke være noen modell,gjemte seg vekk.


 Larus argentatus, eller på norsk gråmåke.

Ellers har de to bildene ingenting med vår felles nedbør å gjøre.
Merker at klokken ble stilt i helgen, nå er klokken 5 på eftan og det er bek svart ute. Ja det er en mørk årstid vi står foran men se det positive i det.
Det er tre høstmåneder og to av dem er over, bare 30 dager så har vi desember og da begynner jo all surr og tull til å forberede jul og vips så er det juleaften og da har jo sola alt snudd, da krabber den sakte og pent nordover igjen. Datoen er den 21 desember, da står solen i senit over Stenbukkens vendkrets som igjen er 23,5grad syd.

Og forresten til slutt.: Grattis så mye til Töcksfors og lille Melissa som er to år idag.4 kommentarer:

Ragnhild sa...

SÅ fine bilder!!! :)

kariogjon sa...

Du er nok fornøyd med kamera(ten) din? har du macroobjekt?

Bjorn sa...

Ragnhild.: Mest Melissa for din del vel :-)

Karijon.: Bildet er tatt med et Sigma DC 18 - 250mm
Lokker:1/200
Blender:5,6
Brennvidde:95mm

Ragnhild sa...

Nei- jeg mente de dyrebildene faktisk! :-)