onsdag 26. oktober 2011

Hjemme igjen

Det ble 28 dager i hall før vi sjøsatte igjen den 21/10.
Vi dro ned dagen derpå med vasking i tankene for det måtte jo bli en del pussestøv, men nei den delen av klargjøring ble egentlig liten da det så brukbart ut. Vi brukte faktisk langt mer tid på å rydde og få ting på plass igjen men ferdig ble vi jo sent på kvelden.

Tormod støper i bunnen av båten.

Lørdagen ble brukt til å koble strøm i mast for lys og instrummenter, fikset alt men sto igjen med problemer med autopiloten som det viste seg å ha et brudd i en kontakt men på et vis fikk jeg lagd en kobling og fikk den til å funke igjen. Så på kvelden var alt klart igjen og det ble en kveld med kos og god mat før en tidlig kveld.

Resö i kveldsol nå mandag.

Søndag kom og Kari reiste til innlandet og jeg satte kurs sydøstover og endte opp på Skjærhalden, faktisk for første gang i år, litt redd for motorstopp pga lite diesel men det holdt og jeg fyllte og fikk den billigste til nå iår kr.10,04 pr/l. Ganske enslig i gjestehavna til Magma med skipper Magnar dukket opp og vi tok en tur på puben og tok en øl og pizza, faktisk den beste pizzaen serveres der etter min smak.

Magma 

Magnar skulle til Strømstad dagen derpå, jeg tuslet litt lenger syd og la meg i havna på Resø i nydelig kveldsol, tok meg en liten stenkare og satt faktisk i t skjorte i solen da Magma dukket opp etter endt handel litt lenger nord.

For seil hjemover tirsdag.

Tirsdag kom og vi dro fra Resö i ellevetiden og hadde fin seilvind nordover, den holdt seg til passert Gravningsund men derifra måtte vi ty til anndre krefter en naturen for å få fremdrift, men okkesom vi endte da tilslutt opp i Halden.
Og bare for å få sagt det, det er faktisk fint på vannet ennå. Godt med klær og noe varmt å drikke og  naturen viser seg nesten vel så fin nå som da det er såkalt høysommer.