torsdag 3. november 2011

3. November


Forlot Halden på tirsdagen i duskregn, rastløshet var vel hovedgrunnen og rimelig sent på året og kanskje ikke så mange fler muligheter før kulda kommer.

Boline ensom og forlatt i havnen på Ramsö............

Var innom Strömstad på vei sydover og handlet litt og tok natta der, før jeg neste morgen dro ned til Ramsö, var redd for plass i havna (tuller) men det var rimelig tomt der. Kun sjarken til havnekapteinen Bert Dabe lå der + et par snåbåter.

................jollene er på land og ikke et menneske å se...............

.........og heller ingen vits i å vente på at en badenymfe skal stige opp.

I dag tidlig var sjarken også vekk og etter frokost stakk jeg selv i fin vind et stykke nordover under seil via Ekenes og seilte helt inn til brygga i Kostersundet, ikke en båt å se foruten yrkesbåter da.
Nå er det kveld og svart som i en sekk ute, jeg er dypt inne i en krim skrevet av Ian Rankin om førstebetjent John Rebus fra Edinburg. En sær jævel, noen husker han mulig fra tv (nrk).
Fredag i morgen og da er det inn til elektriskastaden å hente Kari og ut hit igjen for årets siste "after work", koselig kveld på Strandkanten her på Nord Koster.


3 kommentarer:

Rune (Bildebloggen) sa...

Hei Bjørn. Nå har jeg bladd meg tilbake til sommeren på bloggen din, skal si det var mye fint å se. Må være et eventyr å kunne reise rundt som dette, og en flott båt dere har. Fortsatt fin reise :)

Bjorn sa...

Takk for det,joda så lenge en er så heldig å elske det våte element og har mulighet til å benytte det, ja det er tilværelsen iallefall som jeg vil ha den :-). Du er en mester selv med bilder, men det er vel erfaring og øvelse går jeg ut ifra??

Rune (Bildebloggen) sa...

Takk for det, veldig hyggelig å høre :) Det er øvelse som skal til ja, man får et fotoblikk med tiden. Havet er og blir spennende, et utrolig flott sted å være. Det er vel der man føler seg hel, har en hel generasjon sjøfolk i blodet oppvokst ved vannkanten så jeg forstår godt hva du mener. Seilbåt ser utrolig fasinerende ut, hadde 19-foter i ung alder, men fikk aldri skikkelig vind i seila, hehe, selv om det var gøy ble nok turen på fjorden erstattet med stor fart. I voksen alder må jeg si at det er noe helt spesielt med seilbåter som frister, ser ut som en veldig behagelig reise.