onsdag 20. juni 2012

Den skjønne lille by

Ja jeg kaller den det, Bogense nord på Fyn. Ankom til lunsj i dag.
Men det har jo vært en bit hit ned også da. Da jeg avsluttet sist var jeg i Bønnerup i sydenden av Ålborg bukt. Forlot der på lørdag 16 og seilte ned til Grenå, en kort tur på ganske nøyaktig 15 nautiske. Naturlig stopp i Grenå, om du kommer syd eller nord fra så blir det for langt på en måte til neste havn og det er helt ok der, hyggelige mennesker og en isbar.                                     
                                           
En Contrast 36 til ankers ved Æbelø.....

.....havet tar stranden ved den samme øy.
Mandag morgen bar det videre syd, målet var en annen perle ved navn Tunø som er en liten øy vest av Samsø. Men søkk bløt ble jeg før ankomst, noen der oppe hadde åpnet kranen og det sprutet i to timer. Så som vanlig etter en stund ga det seg og solen kom frem og alt var fryd og gammen igjen.

En Fænø 42 ankommer sent til ankerplass.

Og så den evige solnedgangen mot Jylland.

Neste mål var Bogense men jeg fant ut at tid var det eneste jeg hadde nok av da jeg har boket leiebil i Fredericia for å plukke opp Kari, Så jeg seilte i sakte fart hele dagen til og med krysset meg vestover og kom frem til Abelø sent i går kveld og ankret i le av øya. Satt ute der til solen forsvant bak horisonten (Jylland) og da datt tempen ned i 10 grader men det hadde vært en fin dag med sol.

Gamle bydelen i Bogense..........

........er som sagt vært et besøk...........

Så er vi kommet til idag, oppe i syvtiden sitter og drikker litt kaffe i solen før jeg får lettet anker og lenser meg inn til Bogense. Det er en utrolig vakker by, den gamle bydelen i området rundt kirken og nedover mot bybekken er eldst tror jeg, her finnes hus fra 1500 tallet.

.......... og om det samtidig passer.......... 

..........med tiden for ferie så er det rosefestival i byen.......
Har vært på litt titting i dag og samtidig handlet litt, fått vasket klær, ja det er nesten en selvfølge i Danske marinaer at det finnes vaskemuligheter. Marinaen er svær, den har ca 700 liggeplasser med smått og stort og alt er velorganisert og fint.

Så om en skal på ferie til Danmark er det vel vært et besøk.

.......den 4 og 5 august.

1 kommentar:

kariogjon sa...

Ja, det er mange charmerende småbyer i DK. Dere får kose dere og ha en fin ferie. Vår ferie starter i juli.