fredag 15. juni 2012

Egense.

Klubbhuset til Egense seilforening og lystbåthavn.
Ny dag og vindprognosene er perfekte, nordvest 5 til 8 sekundmeter.
Forlater Hou og tar ut kurs direkte til Gjerrild fyr rett nord av Grenå og regner med ti timer fin seilas helt frem til Grenå. Men som det har lett for å være, prognosene stemmer ikke altid så da jeg passerer Hals har jeg 12 sm mitt i fleisen og dreier av for Hals ved innseilingen til Limfjorden.
Titter i havneboken og finner ut at rett over på motsatt bredde ligger det en liten havn ved navn Egense lystbåthavn, rimelig grundt inn der men prøver, og det gikk.

Fra oppholdrummet.
Ikke et menneske å se da jeg prøver å finne havnesjefen men klubbhuset er åpent og gjester er velkomne til fri bruk. Rimelig nytt og det viser seg at det er fem år gammelt. Arne (havnesjefen)dukker opp etterhvert og jeg må jo spørre vedr det flotte klubbhuset. Jo det er våres sier han. Kostet 2,1 mill 100% belånt med garanti fra komunen. Jamen det skal jo betales sier jeg, en liten båtforening med 200 medlemmer?? Joda, er svaret vi ble enige om at hvert medlem betalte kr 200 hvert år til huset som utgjør 40000 og så fikk de inn noe på visse arangement, så de greide å betjene lånet med god margin.

"Ballsalen" i andre etage.
Nede var det et oppholdsrum med kjøkken og vaskemaskiner og tørketrommel. Fire egne rum med toalett og dusj og havnesjefens kontor. I andre var det en stor sal for de store anledninger. Satt der utover kvelden og pratet med "sjefen" og noen andre utover og det var tydelig at de var stolte over hva de hadde fått til.

Havnesjef Arne Nielsen

Egen ølautomat i gangen, ja også med fanta og cola.

Vaktmester har de ikke, lysene inne er bevegelse regulert, dørene låses automatisk kl 23 og åpnes igjen kl 06. Men har du ikke nøkkel kommer du ut men ikke inn etter "stengetid".
Men det værste med det hele :-) de hadde egen ølautomat i gangen og for kr 10 fikk du en duggende frisk pilsner. 0,33.flasker
Tenk bare tanken om noen hjemme kunne bli enig om noe sånt, men akk nei det tror jeg ikke.
Der jeg lå før Halden var det egen båtforening med med et fåtall medlemmer, kosta jo 100 kr året.
Men hver gang de skulle vaske båt eller bruke trillebår og det var hull på vannslange eller punkert trillebår var det f... i h...... og sådanne ting ble påkostet av en slunken klubbkasse uten medlemmer.

Men noe helt annet, ferie. Kom litt ut av det, ble bare så imponert av ildsjelene. Forlot Egense idag tidlig etter en liten sykkeltur til Joker for ferske rundstykker, sykkel til fritt utlån.
Blåste periodevis litt mye men det holdt seg på mest rett rundt 5 til 6 sm så med litt motor hjelp på slutten ankom jeg Bønnerup havn kl 16. Det ble en tur på havnegrillen for en fish and chips + kuleis til dessert. Så nå sitter jeg og skriver dette rett før jeg tar kvelden. Blir vel muligens her til søndag grunnet dårlige værvarsel.
Ha en god aften.

Ingen kommentarer: