onsdag 13. juni 2012

Ferie 2012

Ja så har jeg tjuvstartet igjen.
Sitter nå i Hou, rett nord for Hals og inngangen til Limfjorden.
Lille Boline har faktisk flyttet seg en god del de siste par dagene. Etter at jeg slapp av Kari på Grimsøy på søndag gikk jeg ned til Skjærhalden for diesel og propan og glemte det viktigste, propanen. Var nesten ved Kostersundet før jeg kom på det og da ble det endel telefoner før jeg fant ut at svenskeflaskene er like. Så jeg ankret ved Hällekind for natten og dro inn til Marieholm og byttet mandag morgen.
Härön siden av Kyrkesund......
Satte nesen syd og seilte i fin vind ut K.fjorden og på utsiden hele veien ned til sydenden av Humparne før jeg slo og lenset inn til en bøye rett på utsiden av Bovallstrand.
Ryddet ekstra og la jolla på dekk og surret den skikkelig med tanke på turen over til DK.

Kyrkesund passert
 På tirsdag morgen kl 08 motret og seilte jeg videre, ned via Sotekanalen forbi Smögen og Kungshamn rundt Malmön  og ned forbi Stora og Lilla Kornö, forbi Lysekil, Grundsund, Islandsberg og Gullholmen. Fortsatte innaskjærs forbi Porsnäsudde og ut det beryktede hullet i Kråksundgap, ja beryktet i vestavær i mye vind, så videre gjennom ved Mollösund over Kråkefjord ned på innsiden av Härön og gjennom idyllen Kyrkesund før jeg ved fyret St Olov rundet ut forbi noen skjær og grunner og satten kursen for Læsø og Østerby. Ankom Østerby kl.00.30 etter snaue 80 nautiske og litt drøyt 16 timer, det gir et snitt på 5 knop så det går ikke fort over lengre distanse med en seilbåt.
Vakkert, solen ligger rett over skyene, ca kl 22 i Kattegat
I dag tidlig ble jeg vekket av en blid havnekaptein og da jeg fortalte at jeg kom inatt og at jeg måtte i banken først, sa han "man skal da ikke betale for en halv natt, sov videre."
Men jeg var våken og gikk på Joker og handlet, spiste frokost og seilte videre. Fin vind til opp forbi Nordre Rönner og til jeg måtte rett syd i Læsö Rende derifra ble det motor hit ned til Hou.
Møtte Verdande av Halden på vei nordover idag også, ferdig med ferien.

Summerer jeg så langt har jeg en utseilt distanse på 172 nautiske, jeg har brukt ullundertøy for dagtempen har ikke vært stort over 13 grader noe regn har jeg hatt og et par korte glimt av solen.
Men jeg har klær nok, god mat en autopilot og masser av godt lesestoff så jeg vil ikke klage.

Virker ikke som om mange seilere vet hva denne betyr :-).

 3 kommentarer:

kariogjon sa...

Dårlig nett. Bilde kommer. Jaja. Men bildet på innlegget under skal man ikke klage på. Jeg får være flinkere til å fotografere i skumringstimen.
God tur!

Bjorn sa...

Hadde du bare vist hvor mange jeg tok for det ene, tror det var nærmere 30. Men takk uansett

kariogjon sa...

Å jeg ber!