fredag 13. juli 2012

Bratten, Styrsö.

          
Forlot Ebeltoft den 7. og krysset oss sydover ut av Ebeltoft vik før vi kunne dreie nordover igjen, hadde en periode med grøt av tåke men den slapp og da vi kom inn til Grenå på ettermidagen skinte solen og da ble det jo dags for en spesial, fem kuler div is med guf, pikekyss og en dash softis på toppen, hææærlig.
Fornes fyr rett nord av Grenå
Dagen derpå bar det videre nordover i en svak vind som etterhvert økte og vi kom inn til Egense i kraftig vind på eftan. Men havnesjefen tok oss imot så vi fikk fortøyd.
Gikk litt tur på kvelden med en tur innom klubbhuset og en kold øl fra automaten, før dagen derpå da vi tok fergen over til Hals og handlet litt.
En utrolig pen treseiler vi seilte forbi.
Lurer forresten på hva som skjedde, da fergen nærmet seg Hals gikk ikke den andre fergen ut, plutselig hoppet en mann ut av en personbil på vår ferge og løp opp i styrhuset og tok over roret og skipperen vi hadde, ned på dekk mens fergen ble lagt sideveis til kai så den avgående skipperen fikk hoppet iland, løp ombord i den andre fergen og fikk den ut fra kai og avgårde så vi kom inntil.
Var det en glipp i avløsningskjema?? Hele episoden tok vel kanskje fem minutter og var ganske fornøyelig.
Solnedgang i Egense, fargene er faktisk naturelle.
Etter to netter i Egense bar det videre til Asaa (Aså), hvor vi hadde en havn for oss selv med fire svenskebåter og noen dansker selvfølgelig, og så tok vi en Asaa spesial, dvs kuleis med de diverse tilbehørene.
På vei over mot sveariket.
Som nevnt før at etter hu mor kom ombord har vi hatt utrolig flaks med vinden og det ser ut til å holde seg for da vi skulle videre nord mot Læsø bar det avgårde i seks til syv knop opp til Østerby hvor det ble hamstring av noe mat og en koseprat med en båt fra Nøtterøy som vi hadde på utsiden.
Titt tei. Fra en hage på Styrsø........
Så igår efta ankom vi hit til Bratten på Styrsö rett på utsiden av Göteborg og bli vel her til i morgen før vi seiler videre nord, vi har jo fortsatt en uke. Gikk litt tur i går og det blir vel litt idag, veldig pent her bare å gå og titte på hus og hager.
......og her fra en annen
Tror faktisk det ikke er tillat med bil her, foruten en minibuss og legebil og annet utrykningkjøretøy.
Så det er stille og rolig her.

Ingen kommentarer: