fredag 6. juli 2012

Ebeltoft

Til ankers i Langør.
Har hatt noe utrolig flaks med vinden etter at Kari kom ombord, foruten ut og inn av havn har vi vel brukt "den grønne" i en times tid.
Er det en innfødt????
Som sagt Nyborg ble forlatt og vi seilte videre bord og la oss for anker i Stavns fjord rett utenfor Langør på Samsø. Det må vel være Danmarks vakreste lagune med en helt utrolig skjønn natur rundt. Er også fredet område. Vi lå der i to dager og brukte jolla flittig til sightseeing, badet litt fikk vi også gjort, men litt kjølig i vannet.

På et finuerlig sett kunne proppelen til Jylland heves under seil.
Ja som sagt seilte vi videre nord og bestemte oss for Ebeltoft, vi hadde ikke vært der før, er liksom en omvei dit om en er på vei både nord og sørover.
En guide forklarte lading og avfyringsprossedurene....
... og på kanondekket var det fremstillt på en litt annen måte.
Dag 1 brukte vi til å sondere handle litt mat osv. og satt i solen utover kvelden og så på livet i havna.
Pratet om det igår kveld, livet i havnene nedover her. Folk griller spiser og nyter flytende noen blir litt berusa men overhodet aldri noe skrik og skrål og klokken 23 er det stille eller eventuellt noe rolig prat en eller annen plass. Har vært dum nok til å nevne det hjemover før (Skjærhalden, Strømstad, Smøgen osv), men får til svar at er du i havn må du regne med bråk???????? Får mer lyst til å spørre hvor har det blitt av oppførselen våres.
"Jylland" ble ombygd til kongeskip og da måtte jo det innstaleres eget avtrede :-)
Men tilbake til Ebeltoft og en dag med Fregatten Jylland og spasering i Nedre og Øvregade. Er utrolig fint her så det blir overhodet ikke angret på "omveien" denne gang.

 Fra Øvregade, bygningene er fra 1600 tallet....
 ....det samme her, bygningen nærmest er ikke fotografens feil, det var skakt og huset en pub som het "Den skjeve kro"
Tenkte vi skulle gått ut av havn idag og lagt oss på sleng men det har begynt å regne ganske mye så det blir nok kai til i morgen tidlig, lørdag, da det er spådd vind fra sydvest igjen så da blir det vel Bønnerup eller Grenå som neste stopp.

PS som før bildene blir storere ved å klikke på dem.

Ingen kommentarer: