søndag 1. juli 2012

Fast kaiplass.


Fast kaiplass :-) ja det virker nesten så, fjerde gangen i Nyborg på Fyn og vi har førtøyd akkurat på samme plass hver gang. Ankom her i ettermiddag etter en rask tretimers.

Mor på plass i Tyskland

Men før den tid kom jo Kari som sagt til Fredericia og da vi endelig fikk rotet oss avgårde med riktig vind. Seilte vi ned til Als og en liten vik som heter Dyvig med fine ankermuligheter. Der ble det som sagt en natt på svai før vi seilte videre syd til Sønderborg, ventet på broåpning og videre over Flensburgerfjord og ned til munningen av elva Schlei, derifra måtte vi motre oss inn til Kappeln.

Tro det eller ei, anda er hvit.
Kappeln er en by vi trives i og vi ble der i tre netter, spiste mye god mat, handlet en del tok oss noen øl, ja rett og slett koste oss. Så på fredag gikk vi ut til Massholm og ankret, det duskregnet men var godt og varmt. Men ikke å forglemme natten til fredag, ble vel vekket i to tiden av at det buldret og smalt og det holdt på til nærmere syv om morningen ja det var ganske inntenst.

Der Schlei Princess benytter broåpningen.

Så igår beveget vi oss igjen denne gang tilbake til DK og Langeland og en liten by som heter Rudkøping med masser av gamle fine koselige hus som vi var på en lang spasertur og tittet på.
Og forresten, tror at for første gang i år satt vi ute til kl 23 uten å ta på noe særlig ekstra med klær (30/6) det var på tide.

En av Rudkøpings mange måker

Så er vi atter tilbake til idag søndag, Kari sitter og leser om De fattige i Lodz og jeg prøver å skrible noen ord. Vi gikk fra Rudkøping i formiddag og hadde 13 sm på låringen så de 22 nautiske hit tok ikke lange stunden.
H.C.Ørsted er en annen litt mer kjent Rudkøping person
I morgen, eller overimorgen blir det Langør på Samsø.

Ingen kommentarer: