mandag 23. juli 2012

Hjemme igjen

Ja så er ferien over for denne gang og i skrivende stund her i Halden hører jeg regnet som lager lyd på dekk, koselig lyd det men ønsker seg vel noe litt annet nå på sommeren.
Skipperen i feriemodus
Forlot Styrsø etter tre netter og fortsatte videre hjemover, det ble en dag for motor for den vinden som ble lovt var ikke der vi var. Som sagt før er ikke havn noe vi prioriterer så vi passerte Marstrand og tok til styrbord og fant en fin vik nord på Innstön hvor vi ankret for natten.
Pen englender trøbler med ankeret.
Da vi våknet neste morgen blåste det små...... så vi fant ut at vi heller skulle runde Tjörn på østsiden for å unnga sjø, det gikk radig unna så lenge vi kunne seile, men da vi måtte vestover igjen gikk det ikke fort med 19 hk under "panseret", så det ble mange timer for motor før vi tok kvelden rett ved Mollösund.
Typisk dansk
Lysekil ble neste dags havn, for vi trengte litt proviant og det er jo også en koselig liten by som ikke helt er tatt av turismen. Så vi tuslet rundt og tittet på livet og bare koste oss i solen.
En to tre mange.
Neste dags stopp ble rett på utsiden av Bovallstrand i en lun fjord rett på nordsiden, med Humparna på utsiden av øyene.
Kirsti og Boline til ankers ved Saltö.
Hadde snakket litt med "Kirsti" så dagen deretter kom vi oss opp til Kalvön/Lindön hvor hun lå for anker og vi hang oss på dem og koste oss utover kvelden. Før vi dagen etter la oss på Saltö fortsatt til ankers. Rodde i land og plukket blåbær gikk tur opp til kiosken og kjøpte is og bare koste oss.
Fikk et innfall at skipperene skulle ut og fikse nattmat så vi tok en jolle med Ingar som styrmann og navigatør og undertegnede som fangstmann og jammen fikk vi seks makreller, eller var det tolv??
Som storfisker er det alltid litt vanskelig å huske helt riktig antall eller størelse.., det var det første.
Så det ble en tur til i land med en liten gasskokeplate, stekepanne og makrell med lefse, ja det var skikkelig nam i elleve tiden på kvelden.
Resultat av blåbærplukking
Den tredje natten tilbrakte vi sammen i Starekilen på en fin ankerplass, der gikk vi tur inn til Strømstad på fredagkvelden og tok oss en utepils og tittet på livet før vi måtte gå hjem igjen, ca tre km hver vei.
Den siste natten tilbrakte vi på Edholmen sammen med andre venner som vi egentlig ser altfor sjelden, hadde litt felles matlaging og satt på brygga utover kvelden og koste oss til vi nattet i elleve tiden.  Søndag kom og vi seilte inn til Halden 

2 kommentarer:

kariogjon sa...

Likte spesielt godt vinkelen du brukte på bildet av båtene ved brygga. Her har det også vært litt regn, men mest pent. I dag var flott vær for to små jenter; de kastet truser og bleier og sprang rundt i gresset på jakt etter frosk, sommerfugler og andre skatter.

Bjorn sa...

ja kan tenke meg de har det vondt :-) de er heldige som har muligheten til ren og frisk natur.