torsdag 20. juni 2013

I vesterled

 
Så har jeg startet som vanlig, på tur 14 dager før min bedre halvdel. Hun kommer etter med tog.
 
Som sagt startet ferien søndag den 16 fra Koster kl 6 på kvelden med å sette kursen mot are sia ta fjor`n som vi sier på denne siden, med kurs for Tromøya utenfor Arendal men etter en kort tid måtte kursen legges litt om så jeg endte opp utenfor Lyngør før vinden dreide såpass at jeg kom meg videre sørvest for seil og etter hvert motor.
 
På vei ut av Arendal, Sandvikodden lykt.
 
Inn med Tromøya og ned forbi Arendal og gikk mest mulig innaskjærs nedover til Lillesand og Blindleia før jeg ankret opp ved Justøya rett ved Brekkestø. Da hadde jeg holdt det gående i ca 20 timer og tilbakelagt 114 nautiske mil og var trøtt.
 
Rett syd for Grimstad, Rivingen lykt.
 
Oppe klokken syv neste morgen og startet ferden videre sydvest gjennopm Blindleia, det er vakkert.
 
 Sådan startet dagen ved avfart Mandal, men vinden kom etter hvert.
 
Kom etter hvert ned mor Kristiansand og gikk innover østergapet og svingte ut igjen vestergapet for videre ferd i retning Mandal som jeg ankom klokken 4 på ettermiddagen, etter en dagsetappe på bare 36 nautiske, men egentlig nok for det var 8 til 9 sekundmeter i fleisen hele veien så min lille motor durte og gikk hele tiden. 
 
Akkurat passert Ny Hellesund.
 
Tirsdag morgen og oppe før 7 spiste frokost smurte meg matpakke, fylte opp med diesel og var ute før 8 med kurs for Egersund, med mellomhavner bla Farsund i bakhodet. Har jo hørt så mye gjennom årene om vær og sjø ved passering rundt Lindenes og Lista så eventuelle nødhavner var plottet inn.
Kunne heise seil etter en time og med vinden i hekken spridde jeg seilene og rullet av gårde i ca 6 knop. Hadde kanskje en halv meter bølger. Men uheldigvis kom regnet og halvt dis så jeg så ikke så tydelig land men så jo at naturen forandret seg spesielt etter Lista og da jeg nærmet meg Egersund lettet det og skjønnheten kom frem, det er på en måte mye villere natur en den vi er vant med hjemme. 
 
Losen i Egersund

Egersund kirke fra ca 1623. Klikk her for info
 
Så klokken 7 på kvelden kom jeg inn bak Eigerøya og anløp Egersund etter en fin dag med seil men litt for våt med det som kommer fra oven. Dagsetappe 62 nautiske.
Tar et par hviledager her og bare går omkring og er vitebegjærlig pga av at det er spådd et par dager nordavind før den igjen dreier syd og jeg kan seile videre nordover.

1 kommentar:

kariogjon sa...

Du får ha en riktig god tur videre! Får også ønske deg en "glad midsommar"- enten du har funnet en vik i ensomhet eller du har utsikt over bålbrenning og feiring. Her skal vi (les Kari) pynte vår egen maistang. Send gjerne flere reisebrev!