onsdag 10. juli 2013

Flekkefjord

 
Etter Fjellbergsund putret vi videre for seil motor sydvestover i Bømlofjorden med kurs for Langevåg. Men med økende vind/sjø skiftet vi kurs og endte opp i Førde som etter omtale så ut som en kos plass. Men vi ble fort enige og da det ble bekreftet av en eldre herremann på kveldstur som sa: "Det var koselig her nede på bryggen". Turister sjøveien var de ikke interessert i.
Fjellberg - Førde 17NM
 
Det beste med Førde var Kumla.
 
Så tidlig neste morgen tenkte vi Skudneshavn men det ble Kopervik på den samme øy, Karmøy, da det var skutefestival i den førstnevnte og meget trangt om plassen. Men vi hadde en fin seilas ut resten av Bømlofjorden over Sletta og ned Karmøysundet, hvor vi kom i solskinn utpå eftan.
Førde - Kopervik 30.NM
 
Liten men koselig havn i Kopervik
 
Traff en svenske der som kom fra en liten øy inne i Boknafjorden som skrøt veldig av den så vi tok tipset og skulle "freista feskelukka" vi så gjorde og hadde nytrukket torsk til medda. Det smakte herlig. Lå forresten på sleng og bare koste oss i soslnedgangen gode og mette.
Kopervik - Talgjeholmen 19.NM
 
Kvitsøy
 
Dagen derpå gikk faktisk hele dagen for seil i 7 til 8 sekundmeter fra syd på en høy kryss sydvestover ned til de vakre øyene under fellesnavnet Kvitsøy, og vi fortøyde i Ystabøhamn, gikk tur og kikket på vakker natur: Det er kjølig vind hele tiden men så lenge sola er oppe så er det ok som den var her.
Talgjeholmen - Ystebøhamn 18.NM
 
Mange små kanaler på Kvitsøy
 
Fikk nesten sjokk neste morgen, det var 16 grader ute, høyeste jeg har registrert siden 16/6.
Så vi forlot Kvitsøy i sol og varme og startet turen sydover forbi Jærens rev i frisk vind, når Boline skuffer unna stort sett med 7 tallet i knop på loggen går det unna og vinden lå jevnt over 10 sm opp mot 13 til 14. Forresten rart å se hvordan naturen forandrer seg fra fjell ved Kvitsøy og hvite strender nedover Jæren til det atter blir fjell da en passerer Sirevåg og etter hvert mellom holmer og skjær i innseilingen til Egersund.
Ystebøhamn - Egersund 48.NM
 
Flekkefjord sett fra oven.
 
Så nå i går, 9/7, forlot vi Egersund retning Lista men bestemte oss etter hvert heller for Flekkefjord som slettes ikke ble noe dumt alternativ. Dette er en by å anbefale, hyggelige mennesker som informerer deg og parkeringsvakten som tar inn havneavgiften har også med seg ferske rundstykker. Jo vedrørende havneavgift for 2 døgn, kr. 100 og det er med strøm. De er heldige her borte som ikke har sluppet til kommersen og mener det er bedre å ha det godt uten jaget etter mer.
Egersund - Flekkefjord 32.NM
 
Gamle Grand Hotell i Flekkefjord i bakgrunnen.
 

Ingen kommentarer: