onsdag 3. juli 2013

Rundt Bergen

 
Har blitt noen dager siden sist, og det har skjedd en del.
 
Forlot Mosterhamn etter to dager og dessverre, motret meg videre nordover. Turen gikk opp vestsiden av Stord, øst av Tuftarøy og litt hjemmelig mellom holmer og skjær gjennom Hundvågosen og skrådde meg til slutt over til Sotra og en liten marina med navn Kleppholmen.
 
"S/Y Boline i bakgrunnen
Vil man ha fred og ro var jo dette plassen, butikk 3 km, utover det ingen ting å bruke penger på, er jo deilig det og. Utseilt distanse denne dag ble 35NM.
 
Men jeg skulle jo videre, så dagen derpå, onsdag ble det videre nord mot endemålet. Passerte bla
annet Vatle straumen som de fleste husker fra Roknes ulykken for noen år siden der den lå med bunnen i været. Men vel i Bergen etter hvert. Fikk besøk av den noe yngre Solem og vi avtalte en tur på byen dagen etter.
Vel ankommet Bergen etter dagstur på 21NM og totalt utseilt hit 363NM.
 
Grunnen for turen, Randi og Tor Erik.
 
Byen ble det på far og sønn med middag, en tur på Garage en annen pub for fotball og den siste der jeg traff Randien (brudgommen). Det ble en fin kveld og vi fikk vel egentlig pratet  mer enn vi noen gang har gjort. (på tide)

Tre av gjestene
Fredag kvelden kom Karimor med toget sammen med Karina og Laurits og lørdag ble brukt til litt handling før den store festen.

Bruden hadde kor med venninner
 Og koselig ble det, fint gjennsyn med mange jeg ikke hadde sett på flere år.
Middag inntok vi på Wesselstuen før vi byttet lokale til Losjen der det ble kaker kaffe med noko attåt og masse fin musikk fra tilstedeværende, ja toriken du er flink :-).
Tror ikke det er noen av de tilstedeværende som mistrivdes.
 
Brudgom med lillesøster.
Men som med alt her i livet, i halvto tiden var han far sliten i hodet og vi sa farvel og den yngre garde festet vel videre inntil de lyse timer.
 
 Bekkjarvik på Austvoll
 
Men hverdagen kom (søndagen) og vi forlot Bergen. Var en tur innom brygga på Flesland og besøkte mine eks svigerforeldre før vi bare putret sakte og pent ned til Hjellestad marina for diesel og en god natts søvn. Har som sagt havneguid boken og vi fant ut at en fin liten marina som neste mål måtte være Bekkjarvik og vi angret ikke. Bitte liten trivelig marina og et innendørs bysenter som flere burde tatt etter.
Bergen  - Bekkjarvik 31NM.
 
 
 Fjellbersund marina på Borgsundøy
 
Men videre skulle vi og dagen startet med regn og da solen tittet frem dro vi videre trass i advarsler om at vi burde slappe av en time til så vi ikke tok igjen regnet, og det gjorde vi jo selvfølgelig. og det holdt på til ca en time etter at vi ankom Fjellbergsund marina på Borgsundøy, rett sydøst av Stord.
og da skinte jo solen til den gikk ned over fjellet på naboøya kl 21.
Er en ukjent, en god regel burde eller er: Lytt til de lokale.
 
 Kunne jo ha vøri Vøringsfossen :-)
 
Vi ankommer, går opp i butikken som ligger rett ved kaien og spør hvor vi eventuellt betaler før overnatting med strøm? Joda det gjorde vi der men det hadde da ingen hast det kunne eventuellt tas mens vi handlet eller i morgen eller ved avreise, sa en hyggelig dame som gjorde at du følte deg velkommen. Og prisen, jo 100 kr døgnet m/strøm.
 

 Fra Fjellberg og østover
Ligger her sammen med en Bergensbåt som hadde satt garn i natt og han hadde fått så mye at han sløyet og fileterete to torsker til oss også.
Verden er ikke stor, jeg kommenterte at han var fra Bergen og han sa at egentlig kom han fra Flesland og da jeg spurte om han kjente mine eks svigers var han jo nesten nabo med dem. For oss litt eldre så er det nok en del som vet hvem han er. Tore Nortvedt heter mannen og er den med flest obligatoriske kamper for Brann, 557.
Været er litt ustabilt vått så vi satser på å ikke gjøre noe bare ligge en dag eller to og bare kose oss.
 
 
 


1 kommentar:

Ragnhild sa...

Så koselig! Skulle ønske jeg og Marius også kunne kommet, men søstra til marius giftet seg jo samme dagen... så ut som dere hadde det veldig hyggelig i allefall :O)