tirsdag 30. juli 2013

Øst/nordøstoverForlot Flekkefjord etter mottatt ferske rundstykker og motret oss sydover ut fjorden i vekslende vind før vi satte seil med kurs for Lindesnes. Satt og bladde i havneguiden og fant ei lita havn mellom to øyer rett før Lindesnes, øyene heter vestre og austre Seli. De har bygd en molo mot syd mellom øyene (1927 tror jeg) og på innsiden var det en fin liten lagune til å ankre i, vakker plass.
Flekkefjord - Selihamn 33 NM 
 
Selihamn
 
Våkner opp fredag morgen etter en absolutt stille natt og solen skinner, ja det er herlig. Spiser frokost letter anker og seiler for svak vind rundt Lindesnes og forandrer kursen nordøstover, passerer på utsiden av Mandal går innaskjærs gjennom Tregde, uff mye grunner og skjær. Fant ut at vi hadde lyst på fisk til middag og dorget litt og fikk to makreller to sei og en lyr, nok til medda for oss.
Seilte gjennom Ny Hellesund og ankret opp i en bukt rett på nordsiden.
Selihamn - Ny Hellesund 34 NM
 
Lindesnes fyr
 
Lørdag 13. Vindstille morgen varmt og sol og vi tok et morgenbad, sommer.
Karimor har aldri sett Sørlandet fra sjøssiden. Så vi seilte til Kristiansand, gikk i land og handlet og fortsatte videre opp til Gamle Hellesund og motret oss gjennom Blindleia til Justøya rett før Lillesand, hvor vi ankret for natten. På vei vestover var jeg ganske alene i vika men nå var det trangt om saligheten og det var tett mellom båtene.
Ny Hellesund - Justøya 28 NM
 
Tvedestrand
 
Dagen derpå avtalte vi treff med kjentfolk fra hjemme, og siden de heller ikke er "havneliggere" avtalte vi å møtes i nærheten av Grimstad og vi endte opp i en liten fjordarm med navn Strandfjorden.
Trodde ikke jeg skulle komme inn pga en grunne men det viste seg at dybden var rett over to meter så vesle Boline kom seg trygt inn og vi hadde en koz kveld sammen med "Andrea".
Justøya - Strandfjorden 15 NM
 
Her var det en bekk
 
Forlot ankerplass dagen derpå med butikk som mål, og kanskje litt landstrøm, noe vi ikke hadde hatt siden Egersund. Trengte en topplading etter hvert. Motor i et kvarter så gikk det for seil til vi begynte på Tvedestrandfjorden og da vi skulle inn i havnebassenget, kom det en "sommerstorm" plutselig vind på 15 til 17 sm, så vi lå på utsiden og ventet til den ga seg, noe den normalt gjør etter en halvtime og vi kunne rolig tusle inn i havna og fortøye på utsiden av en svenske.
Strandfjorden - Tvedestrand 30 NM
 
På flukt
Våknet neste morgen med fulle batterier og med full vanntank og full kjøleboks tutlet vi videre nordøst i fint vær. La oss for natten på en holme ikke så langt fra Risør før vi neste morgen gikk opp til Nevlunghavn og la oss for natten for en tidlig start for å gå over til Kosterområdet.
Tvedestrand - Nevlunghavn 45 NM
 
Oppe kl seks så på været som sa en fem til syv sekundmeter. Så jeg gjorde istand genakker dro opp anker og satte kursen østover mot Koster med vinden rett i baken, perfekt for en fin seilas over fjorden. Men det det ble et minus etter hvert, det begynte å gå rimelig fort, ikke noe i veien med det men da vinden er opp i tretten sm er det vel mye for den type seil som jeg brukte. Så det ble byttet til genoa og vi fikk en roligere reise over. Vi endte opp ved Kostersundet vestfra så vi seilte gjennom og dro sydover ned fjorden og endte opp i Norskebukta rett ved Havstensund.
Nevlunghavn - Havstensund 50 NM.
 
Seek and hide
 
Den siste uka er vi liksom på hjemmetrakter og en del i lag med "Vesla" og noe "Dream On".
Været var topp og en har vel nesten fått svømmehud etter hvert. Dro i fra Havstensund og lå for anker i Dannemark i to dager i Bergviksfjorden ved Bovallstrand ei natt før Syd Dyvik ei natt og tre netter på Saltø før den siste natta ved Hällekind rett på utsiden av Strömstad.
Var spådd mye regn på søndag så vi tuslet hjem for den siste natta.
Havstensund - Halden 88 NM
Total NM for ferien er 905.
Vi har brukt 2960 kr i havneleie, 1800 kr i diesel og sett veldig mye pen norsk natur på de seks ukene turen varte. Været ble jo toppers etterhvert, ja vi kan ikke klage. Og det frister til gjentagelse.

3 kommentarer:

kariogjon sa...

Det ser ut til at både måka og Kari er på flukt...Måkebildet var for øvrig et blinkskudd

Per Ove Rasmussen sa...

Flotte bilder fra en flott natur i et vakkert land.
Fortsatt god sommer:-)

Gunnar Hustad sa...

Særlig måkebildet ble veldig flott - jeg henger med videre på turen :)