tirsdag 8. oktober 2013

Nesten sommer

 
Turvei ved Havstensund
Har vel stort sett vært ute på bøljan de siste fjorten dager med det en vel kan kalle en sensommer, litt kjølig ja og ned mot null om natta men på dagtid, deilig.
 
Stille idyll
Rota litt opp og ned på Bohuskysten, stille og rolig der nå.
Hadde det ikke vært for alle blåsene eller vælene som noen kaller dem som ligger der med mange knytt sammen med flytetau imellom. Det går som regel greit så lenge en seiler men for motor, uff ikke noe særlig å få i propellen.
 
 Et blikk sydover fra Havstensund
Var på Ramsø for noen uker siden, før hummer sesongen begynte, i Sverige er starten første mandag etter 21 september. Det sto et par Ramsø kæller der og ordnet med teinene og jeg spurte dem om datoen for start på fisket.. Jo, sa han, første mandag etter den 21 og det var for at de skulle få den samme dato som med de der nede i EU... Han så vel at jeg så ut som et spørsmåltegn og fullførte med å si...EU, ja det vil si de som bor der nede i Lysekil og der omkring.
Så det er slett ikke alle som har de samme geografiske grenser.
 
"Kirsti" med Koster i bakgrunn.
Onsdag 2/10 våknet vi opp i Gluppö og et par av oss bestemte oss for å gå til Hvaler.
Og undertegnede hadde vel en av årets fineste seilaser. Satte genakker sammen med "Kirsti" og det gikk faktisk i fin vind hele veien opp til passert Skjærhalden før den måtte ned, justerte skjøtet litt ved små kursendring, ellers gikk det for samme hals hele veien.
 


Ingen kommentarer: