tirsdag 27. mai 2014

Vest sør vestover.

 
Det er vel drøyt elleve måneder siden så skrev jeg et innlegg "øst/nordøstover" og nå går det motsatt veg. Skal på Vestlandet igjen, og jeg startet i går fra Halden og tenkte jeg skulle rusle ut til Brattestø på Hvaler for å vente på seilvind for å komme over fjorden. Motret meg ut nord av Kirkøy og ut Løperen for å runde til Brattestø, men vinden var perfekt så jeg heiste seil (rullet ut, heter det vel) og startet ferden over og det gikk faktisk helt suverent til jeg passerte Vasser da døde vinden ut og jeg brukte den grønne opp til Havna på Tjøme for å overnatte. Sist jeg var der må vel ha vært sist på 80 tallet og jeg husker søstera mi malte navn på snekka mi, den skulle hete Dike (som grøft på norsk). Men så kom det et par med nesaisky mennesker med sko/sokker/shorts/trøye og genser over skuldra til ca titusen per pers og mannen kommenterte "der ligger Daik", ja ja.
 
 Artige benker og..............
 
 
Okkesom kom meg opp i dag tidlig til like fin vind og fortsatte sydvestover i 10 til 12 sm vind på hekken, sjøen kom mer øst ifra så det ble en del rulling men lille Boline tuslet avgårde i rundt 7knop og skipperen satt bare og fulgte med mens Roy (autopiloten) tok seg av styringen. Fant etter hvert ut at Risør ville være et fint valg for natten, så skipperen måtte frem med kart og paralellforskyver og tok ut ny kurs og ankom Risør tidlig på eftan.
 
ryddig og pent er det.....
 
Gikk en tur i land og handlet litt og tittet meg rundt, iflg Wikipedia skal vist byen være en av de best bevarte trehusbyene i Norden. ja og det er pent her.
 
ja Risør er en pen plass
 
Målet er jo i første omgang Bergen og plukke opp "styrkvinnen" den 13 juni, samtidig som skipperen venter sitt første barnebarn ca samme dato, og det skal bli spennende.
 
Turen så langt.
Halden til Tjøme 37 nautiske mil.
Tjøme til Risør 47 av det samme.
Utseilt 84.

Ingen kommentarer: