torsdag 8. mai 2014

Vrångö (N57.34.450 E011.45.570)

 
Alene etter påsken og stikker en tur litt sydover.
Litt diesel på Skjærhalden før det ble seil sydover i Kosterfjorden til en fin ankerplass i le på sydsiden av Saltø, rett ved Rossö.
 
 Havnen på Vrångö ble åpnet av en kjent herremann.
 
Men skulle da lenger, så opp i sekstiden og seilte sydover i fin østatrekk til jeg passerte Väderöarna. Der var vinden oppe i 15 sm så det ble rev i seil og kom meg innaskjærs og fortsatte ned til Mollösund for natten. Samme vinden dagen derpå så det ble seil med mye rev videre sydover gjennom skjærgården nedover mot Göteborgs mange øyer.
 
Ikke mye trengsel i gjestehavnen på denne tiden
 
Fant ut at på Vrångö hadde jeg aldri vært, pluss at havnen lå på vestsiden hvilket jo ville si le for østavinden. Noen skjær å ta hensyn til men var tilslutt vel i havn og fortøyd.
 
Litt landskap.
 
Gikk litt tur og glodde og fant en vestelt og pen plass, men lite folk i forhold til antall hus. Traff etter hvert en eldre herremann som stelte i hagen sin på et lite hus han hadde kjøpt for "noen" år siden for seksti tusen kroner og i fjor kom en mann og bød han nærmere to mill. Han fortalte også at de bodde ca 350 der hele året men om sommeren var de nærmere 2000 så de fleste hus var sommerhus.
 
Mye kan brukes som enkel blomsterpotte.
 
Tilbake om bord prøvde jeg å få orden på vindmåleren min som har begynt å streike, uten å finne feilen, gikk en tur på Tempo (butikken) før jeg avluttet dagen i cocpiten i sola med en aldri så liten stenkare, Læsø neste.
 
Litt mer om bla Vrångö.: http://www.styrso.info/vrango/
 


Ingen kommentarer: